Πέμπτη, 18/04/2024 | 06:52

Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας σχετικά με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου

646 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2020, 10:10 πμ | 0 σχόλια

 

Δελτίο τύπου Δήμου Πάργας 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας συνεδρίασε την Παρασκευή 13/11 μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα την στελέχωση και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας. Στην συνεδρίαση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν  ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Σκανδάλης, οι Διευθυντές των ΚΥ Καναλακίου κ. Κονιδάρης και του ΚΥ Πάργας κ. Κούσκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δήμας, εκπρόσωπος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωπος πολιτών. Από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους ο Βουλευτής κ. Γιαννάκης απέστειλε επιστολή, ενώ  ο κ. Καρβέλης Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δήλωσε αδυναμία συμμετοχής λόγω φόρτου εργασίας, ζητώντας παράλληλα να του γνωστοποιηθούν τα όσα συζητήθηκαν.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησαν να συνταχθεί από το Προεδρείο και να εγκριθεί από τους Επικεφαλής των Παρατάξεων,  υπόμνημα προς την 6η ΥΠΕ που θα προβάλλει τα προβλήματα λειτουργίας των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας και θα ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία τους. O Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας δεσμεύτηκε με αφορμή την συνεδρίαση, να καταθέσει σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό για τις μετακινήσεις γιατρών του Κ.Υ. Καναλακίου σε άλλες περιοχές, όπως η τελευταία στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Επιπλέον ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί ξανά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας όλων θα είναι συνεχής, ώστε να επιτευχθεί η 24ωρη πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από την νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορούν οι Δημότες να παρακολουθήσουν την συζήτηση και να υποβάλουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες σε αυτή.  Ο Δήμος Πάργας ενωμένος, μαζί με τους πολίτες διεκδικεί την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή.

 

Ακολουθούν από τον Δήμο Πάργας επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το άρθρο μας: Δήμος Πάργας: Σε άλλο πλανήτη ο Ζαχαριάς;-Εν μέσω Πανδημίας σύσκεψη για τα Κ.Υ

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το άρθρο σας Δήμος Πάργας: Σε άλλο πλανήτη ο Ζαχαριάς;-Εν μέσω Πανδημίας σύσκεψη για τα Κ.Υ

Η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Πάργας σέβεται απόλυτα την ελευθερία της γνώμης και φυσικά την ανεξαρτησία του τύπου.
Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σχετικά με το δημοσίευμα σας https://www.facebook.com/TomiStinEnimerosi/posts/1728838423944735, πέρα από το δελτίο τύπου που σας έχει σταλεί σας αναφέρουμε ότι:
  1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάργας παρέστησαν όλοι οι φορείς που κλήθηκαν, εκτός του κ. Γιαννάκη που απέστειλε σχετική επιστολή και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη που προφανώς λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του, έκανε γνωστό στον Πρόεδρο του ΔΣ ότι δεν μπορεί να παραστεί και ζήτησε ενημέρωση για όσα θα λεχθούν.
  2. Η συζήτηση μεταδίδονταν ζωντανά και είχατε ειδοποιηθεί. Μάλλον για να έχετε αναρτήσει το άρθρο σας στις 15.00 δεν την παρακολουθήσατε, παρότι κάνετε αναφορά σε αυτή.
  3. Ο κ. Ζαχαριάς, συμμετείχε σαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του προηγούμενου ΔΣ, σαν μέλος της επιτροπής αγώνα για τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ στον Δήμο μας , επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όπως προκύπτει και από σχετικά video που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο με δηλώσεις του. Σε αυτή την προσπάθεια είχε μαζί του την πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του “Νέο Ξεκίνημα” στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας
  4. Επίσης ο κ . Ζαχαριάς εκλέχτηκε στο Δήμο Πάργας με ποσοστό πάνω από 60% και λογοδοτεί στους πολίτες της και μόνο. Δεν οφείλει τίποτα σε κανένα κόμμα.
Οκ. Ζαχαριάς είναι πάντα διαθέσιμος να σας ενημερώσει για οτιδήποτε επιθυμείτε.
Η Ανταπάντησή μας: Η ανάγνωση θα έπρεπε να γίνει από μέρους σας  πιο προσεκτικά και η απάντηση να ήταν πειστική… 
Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, αν το διαβάζατε προσεκτικά, εμείς πουθενά δεν αναφέρουμε τη λέξη “φορείς” εμείς μιλάμε για υπηρεσιακούς παράγοντες.  Εμμέσως πλην σαφώς με το να αναφέρετε ότι δεν παρέστη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προφανώς λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του, παραδέχεστε χωρίς να το λέτε ευθέως (άραγε γιατί;) αυτό που καυτηριάσαμε δημόσια με το κείμενό μας. Ότι δηλαδή ήταν άκυρη η χρονική στιγμή που επελέγη να γίνει αυτή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας-Σύσκεψη. Απαντάτε επιλεκτικά και δεν μπαίνεται στην ουσία, να απαντήσετε αν δηλαδή ήταν πολιτικά ορθό, εν μέσω πανδημίας και του ιδιαίτερα κρίσιμου δεκαήμερου του δεύτερου κύματος που διανύουμε, να πραγματοποιηθεί  αυτή η συνεδρίαση-σύσκεψη.
Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος για τη ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας, είστε ευχαριστημένος κ. Ζαχαριά από αυτή την τόσο κακής ποιότητας μετάδοση; Δεν απαντάτε λοιπόν αν ήταν εκτός τόπου, χρόνου και εποχής, η πρωτοβουλία που αναλάβατε εν μέσω του ισχυρότατου δευτέρου κύματος πανδημίας να γίνει  συνεδρίαση-σύσκεψη.  Επειδή εμείς δεν παρακολουθήσαμε τη συνεδραίση όπως λέτε, βρέθηκε κατά… τύχη, ένας σύμμαχός μας σ’ αυτή τη συνεδρίαση με τον οποίον δεν τυχαίνει να γνωριζόμαστε. Ο Δημοτικός σύμβουλος Φώτης Νάκιας σας είπε σε μέσες άκρες ότι ήταν λάθος η χρονική στιγμή που επιλέξατε  να κάνετε μια τέτοια συνεδρίαση-σύσκεψη. Και φυσικά αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στον κ. Νάκια για την θέση του, μπράβο του! 
Σε ότι αφορά το τρίτο σκέλος της απάντησής σας βεβαίως και συμμετείχατε κύριε Ζαχαριά με όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πάργας στις προσπάθειες αναβάθμισης των φορέων για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Δήμου Πάργας. (Στο τρίτο σκέλος υπάρχει μια μικρή ασυνταξία, ο κ . Ζαχαριάς εκλέχτηκε στο Δήμο Πάργας με ποσοστό πάνω από 60% και λογοδοτεί στους πολίτες της και μόνο (στους πολίτες του, μάλλον θέλατε να γράψετε)
Σε ότι αφορά το τέταρτο και τελευταίο σκέλος της απάντησής σας χαιρόμαστε που δηλώνετε ακομμάτιστος, αλλά έτσι όπως το γράψατε είναι σαν να εξελέγη δήμαρχος στον πρώτο γύρο των εκλογών του δήμου Πάργας με ποσοστό μεγαλύτερο  60%! Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο συνδυασμός “Νέο ξεκίνημα” του κ. Ζαχαριά συγκέντρωσε ποσοστό 41,22% και στο δεύτερο γύρο (με κάτι παραπάνω από χίλιες επιπλέον ψήφους σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των εκλογών) συγκέντρωσε ποσοστό 63,11%.
Κύριε Ζαχαριά η χώρα μας όλες αυτές τις μέρες θρηνεί ανά μέρα δεκάδες νεκρούς και γίνεται διάγνωση χιλιάδων νέων κρουσμάτων στον κορονοϊό, σας συνιστώ ή αν θέλετε σας προτρέπω και σας δίνω τη φιλική μου συμβουλή, να είστε πιο προσεκτικός άλλη φορά!
Δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα όσο κι αν προσπαθείτε και είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητο το γεγονός ότι επιλέξατε να κάνετε  συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  Και βέβαια δεν είναι διόλου τυχαίο ότι για το συγκεκριμένο γεγονός για το οποίο σας ασκήσαμε κριτική, ουδεμία αναφορά κάνετε στην απάντησή σας. 
Στη διάθεσή σας
Σπύρος Πλέουρας
Δημοσιογράφος-Εκδότης 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα