Κυριακή, 24/10/2021 | 14:35

“Ανάπτυξη Τώρα” για τις εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών: “Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν”

227 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2020, 11:07 πμ | 0 σχόλια

 

 

Επιστολή στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο απέστειλε η δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”, καταθέτοντας καίρια ερωτήματα για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον αστικό ιστό της Πρέβεζας και αφορούν την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το εύρος του αστικού ιστού της Πρέβεζας.

Η παράταξη και ο επικεφαλής της Γεώργιος Νίτσας έχουν γίνει αποδέκτες καταγγελιών από επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου για απαράδεκτη μεθοδολογία στην υλοποίηση του έργου και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ενώ έχουν καταγραφεί και παράπονα και ανησυχίες καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο.

Θέση της παράταξής μας και για αυτό το έργο είναι η ρήση του Ιπποκράτη: “Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν”. Με λίγα λόγια πρόβλεψη από τη δημοτική αρχή για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων για τη λειτουργία της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

 

Το Γραφείο Τύπου της παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα

 

 

 

Κε Δήμαρχε

 

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε όλη την πόλη για την τοποθέτηση οπτικών ινών από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την αναβάθμιση του δικτύου της περιοχής.

Υπάρχει μάλιστα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με τις θετικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας.

Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων, ανησυχιών και καταγγελιών για τον τρόπο που λειτουργούν τα συνεργεία της εταιρείας και για τις εκκρεμότητες που αφήνουν κατά την εκτέλεση των εργασιών στο οδικό δίκτυο του αστικού ιστού της πόλης.

Καταγγελίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που υλοποιούνται οι εργασίες και καταγγελίες από ανθρώπους του κατασκευαστικού κλάδου που κάνουν λόγο για σκανδαλώδη μεθοδολογία στην υλοποίηση και την αποκατάσταση.

Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι:

 • Δυστυχώς το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ δεν είναι πλήρως χαρτογραφημένο ειδικά στον πεζόδρομο της αγοράς και στην παραλιακή οδό.
 • Το ιστορικό κέντρο έχει πλακοστρωθεί και ελλοχεύει κίνδυνος για αλλοίωση της αισθητικής και της ομορφιάς του, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την Πρέβεζα.
 • Ο Δήμος Πρέβεζας και τα συνεργεία του είναι αναγκασμένα να προβαίνουν σε ανασκαφές για να εκτελέσουν διάφορου είδους εργασίες.
 • Υπάρχει εύλογη ανησυχία των ιδιοκτητών καταστημάτων σε περίπτωση που γίνει άρση του lockdown και χρειαστεί να λειτουργήσουν άμεσα.

 

Ερωτώ:

 1. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν γίνει γνώστες των ακριβών σημείων που θα τοποθετηθούν τα καλώδια;
 2. Υπάρχουν εγγυήσεις ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί χωρίς προβλήματα και παρατάσεις;
 3. Υπάρχουν συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας να επιβλέπουν και να ελέγχουν;
 4. Ορίζεται με βάση το νόμο η υποχρεωτική προδιαγραφή για το ελάχιστο βάθος τοποθέτησης των καλωδίων;
 5. Υπάρχουν προβλήματα με τη ΔΕΥΑΠ;
 6. Γίνεται σωστά η αποκατάσταση;
 7. Υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη της εταιρείας στο Δήμο Πρέβεζας;
 8. Πρέπει ή δεν πρέπει η εταιρεία να πληρώσει ενοίκιο για τη διέλευση των καλωδίων και για την τοποθέτηση των καμπίνων στο Δήμο Πρέβεζας;
 9. Αν προκληθούν ζημιές στο οδόστρωμα κατά τις εργασίες ποιος θα χρειαστεί να πληρώσει για την αποκατάσταση; Ο Δήμος ή η εταιρεία;
 10. Υπάρχει αναλυτική χαρτογράφηση της διαδρομής των καλωδίων που να έχει περιέλθει και στο Δήμο Πρέβεζας;

 

“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν” έλεγε ο σοφός Ιπποκράτης.

 

Στην περίπτωση του Δήμου Πρέβεζας ελπίζω να μην βρεθούμε και πάλι “κατόπιν εορτής” με ευθύνη της δημοτικής αρχής, της οποίας ηγείστε… 

 

Με τιμή

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

Γεώργιος Νίτσας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα