Πέμπτη, 01/12/2022 | 12:41

Στην τελική ευθεία η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στην Λευκάδα

513 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2020, 3:46 μμ | 0 σχόλια

 

Στην τελική ευθεία η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στην Λευκάδα – Παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ το οικόπεδο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία 

 

Παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οικόπεδο για την κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου στην Λευκάδα.

Σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Αντώνη Μπέζα, ενημερώθηκε για την ομόφωνη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ, της επικαιροποίησης με τροποποίηση του παραχωρητηρίου που είχε συναφθεί στις 12/09/2001 με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σύμφωνα με το οποίο το οικόπεδο ΟΤ 431 έκτασης 3.108,22 τ.μ., περνά κατά χρήση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την ανέγερση, εντός 5 ετών, κτιρίου για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σήμερα έγινε το μεγάλο βήμα για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο για τη Λευκάδα, η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.

Είκοσι χρόνια πέρασαν άπρακτα από το πρώτο παραχωρητήριο του 2001. Από την πρώτη μέρα που εξελέγην Βουλευτής, μία από τις προτεραιότητες για τις οποίες είχα δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες της Λευκάδας, ήταν η κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου. Σήμερα, έπειτα από πέντε χρόνια διεκδικήσεων, δικαιώνονται οι αγώνες και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία  το δικό της σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο στην Λευκάδα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ήμουν σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, αλλά και με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας και θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του που είχε ως αποτέλεσμα την ομόφωνη χθεσινή απόφαση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση. 

Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, επικοινώνησα άμεσα με τον Υπουργό, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συναντήθηκα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους και ενημέρωσα για την τελευταία εξέλιξη, επιδιώκοντας τη συνεργασία του Υπουργείου και της ΕΛΑΣ ώστε όλα να είναι έτοιμα για την κατασκευή του Μεγάρου. Όπως συζητήσαμε, το σπουδαιότερο εμπόδιο που ήταν η επικαιροποίηση παραχώρησης του οικοπέδου ξεπεράστηκε, οπότε ανοίγει ο δρόμος και σύντομα θα είναι όλα έτοιμα ώστε το μεγάλο όνειρο του Αστυνομικού Μεγάρου να πάρει σάρκα και οστά.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα