Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:55

Πρέβεζα-Ανάπτυξη Τώρα: Εμφανής η αμηχανία Γεωργάκου για το πότε θα συζητηθεί το θέμα του νοσοκομείου

773 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/10/2020, 1:59 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ως δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, που παρά τη διαφαινόμενη αρχική άρνηση της δημοτικής αρχής να φέρει προς συζήτηση το θέμα της διεκδίκησης του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας , τελικώς το θέμα θα συζητηθεί έστω στις 12 Οκτωβρίου (ευχόμαστε να μην είναι αργά ώστε να ενταχθεί στο Tαμείο Aνάκαμψης …οι οδικοί άξονες γιατί???  ). 

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν εμφανής η αμηχανία του ίδιου του κου Γεωργάκου για το πως και πότε θα έρθει το θέμα προς συζήτηση. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και όσοι αυτοαποκαλεί συνεργάτες του, αναγκάστηκαν τελικώς, να κατανοήσουν πολιτικά, ότι η πρωτοβουλία που έλαβε η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με διευρυμένη σύνθεση -την οποία στήριξαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό- ήταν στρατηγικά η ορθή για να παραχθεί κάποιο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών και μόνο και με πολιτικό περιεχόμενο. 

Αποδείξαμε ως δημοτική παράταξη ότι ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορούμε να παράγουμε πολιτική και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε μία σοβαρή, μελετημένη και οργανωμένη προσπάθεια, ώστε να διεκδικήσει η Πρέβεζα ένα νέο δημόσιο νοσοκομείο που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε επίσης έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα, να συζητηθεί στην ίδια έκτακτη συνεδρίαση και το θέμα της σύνδεσης της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες. 

Ένα ακόμη τεράστιο ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας και μπορούμε να εντάξουμε στο Tαμείο Ανάκαμψης. Στο μεταξύ όμως τα πράγματα πήραν περίεργη τροπή, καθώς μέσα σε 24 ώρες η πρόσκληση άλλαξε τρεις φορές. 

Η αρχική συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου αργά μεν αλλά… (παρά την δέσμευση του δημάρχου για 24 Σεπτεμβρίου), ακολούθησε η αφαίρεση του θέματος για τους οδικούς άξονες μέσα σε 2 ώρες και ακολούθησε και τρίτη αλλαγή η χρονική μεταφορά της συνεδρίασης στις 12 Οκτωβρίου (ειδοποιήθηκαν οι παρατάξεις ότι θα απουσιάσει ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας κ. Σκανδάλης …. !!!) χωρίς καμία ενημέρωση της παράταξης που έβαλε το θέμα και τον παρατάξεων που το στήριξαν. 

Πέρα από τις ανεξήγητες παλινωδίες πάνω σε μία συνεδρίαση με δύο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θέματα για την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η δημοτική αρχή Πρέβεζας ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την όποια αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης σε αυτή την φάση ή άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου για να επιτευχθεί ο στόχος του νέου Νοσοκομείου αλλά και των οδικών αξόνων που τόσο αναγκαίοι είναι για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας. 

Σε αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να μας ενημερώσει και η περιφέρεια για τις προτάσεις που έχει κάνει ή θα κάνει για τον δήμο μας. Στη συνεδρίαση όλα θα πρέπει να ειπωθούν ξεκάθαρα. Με στοιχεία, μεθοδολογία και χρονοδιαγράμματα. Δημοτική αρχή, Περιφέρεια και Βουλευτές να αφήσουν τους τακτικισμούς και τα “επικοινωνιακά παιχνίδια” για το αίτημα του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας όπως και των οδικών αξόνων (Για τους οδικούς άξονες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας. Είναι ολοφάνερο πάντως ότι μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με διευρυμένη σύνθεση, για το θέμα αυτό φέρνει πολλούς σε δύσκολη θέση, γιατί η πολιτική ανεπάρκεια στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε μεγάλη…). 

Δεν χωρούν πλέον παλαιοκομματικές μέθοδοι για το αν έφταιξε κάποιος και ποιος έφταιξε και γιατί έφταιξε στο παρελθόν, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιοι παίζουν  κορόνα γράμματα την ανάπτυξη του τόπου με την λογική …κατόπιν ενεργειών μου…. Βρισκόμαστε στο 2020 και το να παρελθοντολογείς για μικροπολιτικούς λόγους είναι σαν να “ρίχνεις τη μπάλα στην εξέδρα” όπως και να ενεργείς κατόπιν κομματικών εντολών!!!. Δε χρειάζεται να γίνει μία συνεδρίαση για να αναλωθούν τα πολιτικά πρόσωπα στο ποιος έχει κάνει τα περισσότερα ή τα λιγότερα. Μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και οι Βουλευτές μετέχουν σε συνεδριάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και δεν ενημερώνουν κανέναν. Την ίδια στιγμή άλλες περιοχές της χώρας διαμορφώνουν διαπαραταξιακές επιτροπές και κοινές επιτροπές Δήμου και Περιφέρειας κ.λ.π και διεκδικούν μαχητικά για τον τόπο τους. Εμείς πότε θα το κάνουμε ως κοινωνία; Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι πάντα στο πλευρό της συλλογικής διεκδίκησης, της συνεννόησης, της συνεργασίας. Η μόνη μας δέσμευση είναι τα συμφέροντα, η ποιότητα ζωής και η προκοπή των δημοτών και του Δήμου Πρέβεζας. Ως παράταξη η “Ανάπτυξη Τώρα” θα επιμένει να θέτει ζητήματα αιχμής. Και όχι μόνο να τα θέτει. Αλλά να φροντίζει να υπάρχει και αποτέλεσμα από την προσπάθειά της.

 Για την “Ανάπτυξη Τώρα” 

Το Γραφείο Τύπου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα