Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:00

Μήνυμα του Βασιλειου Κώνστα για την επέτειο απελευθέρωσης της Φιλιππιάδας

702 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2020, 5:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2020, 108 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Φιλιππιάδας από τον τουρκικό ζυγό, έχουμε το προνόμιο να τιμάμε, όσους θυσίασαν τη ζωή τους στο όνομα και το όραμα της ελευθερίας.

Οι πρόγονοί μας, έπραξαν το καθήκον τους, αγωνίστηκαν και μας παρέδωσαν τον τόπο ελεύθερο, διασφαλίζοντας την ιστορική συνέχειά του.

Για όλους εμάς, πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα, η σημερινή ημέρα επιβάλλεται να είναι ημέρα περισυλλογής και προβληματισμού.

Όχι μόνο γι αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά κυρίως γι αυτά που οφείλουμε εμείς να προσφέρουμε στο Έθνος μας και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους της Πατρίδας μας.

Ως Έλληνες, πέρα από την Εθνική κυριαρχία,  αυτά που έχουμε να προστατεύσουμε και να παραδώσουμε ακέραια στα παιδιά μας,  είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας.

Οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών κρίσεων, όπου οι αρχές και οι αξίες δοκιμάζονται σκληρά.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σημερινή επέτειος, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί, πέραν όλων των άλλων, μας υπενθυμίζει ότι, λαός που ξεχνά το παρελθόν και την ιστορία του, δυστυχώς είναι λαός χωρίς μέλλον.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα