Τρίτη, 30/11/2021 | 02:29

Η Γιαννιώτισσα Ελένη Στεργίου διεκδικεί το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη»

244 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2020, 5:45 μμ | 0 σχόλια

 

Το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», το οποίο, για 14η χρονιά θα αναγνωρίσει την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης θεατρικής περιόδου, διεκδικεί η Ελένη Στεργίου με καταγωγή από τα Γιάννενα. Ειδικότερα, το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο προς μια νέα ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη, ενώ κατά την απονομή, η προηγούμενη βραβευθείσα καρφιτσώνει στη νέα κάτοχο του βραβείου την «καρφίτσα της Μελίνας». Φέτος το βραβείο διεκδικούν: 

  • Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, για την συμμετοχή της στην παράσταση: «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου με την Ομάδα Grasshopper. Στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου».
  • Η Μαίρη Μηνά, για τη συμμετοχή της στην παράσταση: «Με λένε Έμμα», του Ντάνκαν ΜακΜίλαν. Σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη με την Ομάδα Νάμα. Στο «Σύγχρονο Θέατρο».
  • Η Ελένη Στεργίου, για τη συμμετοχή της στην παράσταση: «Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία». Σε συγγραφή – σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου με την Ομάδα This Famous Tiny Circus. Στο «Θέατρο Σταθμός».

Σημειώνεται ότι η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, «Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη» σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, και ώρα 8 μ.μ., με την κριτική επιτροπή του βραβείου να αποτελούν οι: Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρένη Πιττακή, ενώ το βραβείο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα