Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:56

Συναντήσεις Θανάση Καββαδά με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

619 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/09/2020, 5:48 μμ | 0 σχόλια

 

Συναντήσεις Θανάση Καββαδά με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει σχολικής χρονιάς
15 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ανδρέα Πολίτη, και τον νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Κώστα Μπατσίλα, στους οποίους ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων τους καλή δύναμη και καλή επιτυχία και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση και την ειδική εκπαίδευση ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Βουλευτής δήλωσε:
«Θεώρησα σκόπιμο, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να συναντηθώ με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση στο Νομό μας. Όπως διαπίστωσα από τις συζητήσεις, τα σχολεία μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν την επόμενη εβδομάδα μικρούς και μεγάλους μαθητές, ενώ επιπλέον των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα εφαρμοστούν, αυξήθηκαν τα τμήματα και μειώθηκαν οι μαθητές σε τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου υπήρχε δυνατότητα.
Το υφιστάμενο εκπαιδευτικό προσωπικό θα ενισχυθεί σε δύο ακόμα φάσεις με αναπληρωτές, ανάλογα με τις ανάγκες, οι οποίες έχουν ήδη τεθεί υπόψη μου και από την πλευρά μου, όπως και πέρυσι, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία μας.


Στο σημείο αυτό οφείλω να επισημάνω και να εξάρω την απόφαση της Κυβέρνησης να προσλάβει, για πρώτη φορά, περίπου 3.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, από τους οποίους 15 ήρθαν στην Λευκάδα. Συγκεκριμένα, πήραμε 2 φιλολόγους και 2 μαθηματικούς στη δευτεροβάθμια, καθώς επίσης 9 δασκάλους και 2 νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, οι οποίοι θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των παιδιών μας που χρειάζονται πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση.
Επιπλέον, θα ήθελα να αναφέρω ότι με τους Διευθυντές συζητήσαμε το θέμα της μεταστέγασης των εκπαιδευτικών μονάδων της ειδικής αγωγής από τα σημερινά λυόμενα σε ένα νέο, σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα με ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο, θέμα το οποίο έθεσα εγγράφως στον Δήμο, τονίζοντας την απόλυτη ανάγκη κατασκευής του, αφού ήρθα σε σχετική συνεννόηση με την ΚΤΥΠ ΑΕ.
Με τους διευθυντές συζητήσαμε ακόμη τυχόν επιπλέον μέτρα που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν στα σχολεία, ανάλογα και με την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού, εκφράσαμε ωστόσο τη βάσιμη ελπίδα ότι, με την καθοδήγηση και των γονέων και των εκπαιδευτικών, τα παιδιά μας θα ανταποκριθούν με επιτυχία στα μέτρα προστασίας που ζητούν οι ειδικοί, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων και η χρονιά να κυλήσει ομαλά.
Θέλω να διαβεβαιώσω παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι, σε συνεργασία πάντα με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του Νομού μας, θα είμαι στη διάθεσή τους προκειμένου να μεταφέρω και να υποστηρίξω τις ανάγκες και τα αιτήματά τους, ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν εύρυθμα και με ασφάλεια.»

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα