Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:46

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία της Δ.Ε Λούρου

617 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/09/2020, 2:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σε μια λιτή τελετή και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του covid 19, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Δ.Ε Λούρου.

Φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για την ομαλή επάνοδο των μαθητών στα θρανία κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Τον Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κ. Αθηνά Κωνσταντάκη η οποία συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Λούρου κ. Νίκο Παγγέ και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λούρου κ. Σπύρο Γκούρα παρακολούθησε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Λούρου.

Η κ .Κωνσταντάκη αντάλλαξε ευχές για καλή σχολική χρονιά με τους εκπαιδευτικούς διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος κατέβαλλε και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη  διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο διανεμήθηκαν οι μάσκες που έφτασαν στον Δήμο από την ΚΕΔΕ (μία για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό) ενώ άμεσα οι μαθητές των Δημοτικών θα εφοδιαστούν και με τα παγούρια που εστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον με απόφαση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρέβεζας κάθε σχολική μονάδα θα λάβει γάντια και μάσκες για τις ανάγκες του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και γενικότερα για τις ανάγκες του σχολείου σε περίπτωση απώλειας μάσκας παιδιού ή εκπαιδευτικού , καθώς και θερμόμετρα μετώπου.

Επίσης κάθε σχολείο θα έχει στη διάθεσή  του χρηματικό ποσό προκειμένου να καλυφθούν, βάσει των αναγκών του, ανάγκες σε προμήθεια καθαριστικών και αντισηπτικών ειδών. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα