Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:36

Πρέβεζα: Κάλεσμα της “Ανυπότακτης κίνησης” στην αντιφασιστική συγκέντρωση

424 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/09/2020, 11:55 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18/9 

ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  στις 7 μ.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 

Να καταδικαστούν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα και των βίαιων επιθέσεων αλλά  και όλη η πολιτική  ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή  Αυγή και τα παρακλάδια της  λειτούργησαν και λειτουργούν  ως εγκληματική οργάνωση, διεξάγοντας μια εκστρατεία οργανωμένης βίας εναντίον των «εχθρών» της: μεταναστών, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, ομοφυλόφιλων, εργαζομένων, νεολαίων, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών από όλο το ιδεολογικό φάσμα .

Η δίκη της Χρυσής Αυγής  πλησιάζει στο τέλος της (στις 7 Οκτώμβρη) και παρά τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από αξιόπιστους μάρτυρες για τη δράση της  ως εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελική πρόταση είναι αθωωτική για τους νεοναζί!!!  Δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε οργή και ντροπή για την πρόταση της εισαγγελέως στο δικαστήριο. Αισθανόμαστε, όμως, και εύλογο φόβο, εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι εναρμονισμένη με την πρόταση αυτή. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελεί επί της ουσίας ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και θα ανάψει το πράσινο φως για να συνεχίσει απερίσπαστη το «έργο» της μαζί  με τα νέα της παρακλάδια.

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αφορά κάθε πολίτη, αφορά τις δημοκρατικές μας ελευθερίες. 

Η αθώωση μιας οργάνωσης που λειτουργούσε ως τάγμα εφόδου, που διεξήγαγε ένοπλες ενέργειες κατά πολιτών και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα θα είναι μια δραματική εξέλιξη και θα υπενθυμίσει στους κατέχοντες ιστορική μνήμη την επί της ουσίας αθώωση του ιδεολογικού ηγέτη της Χρυσής Αυγής Αδόλφου Χίτλερ και της συμμορίας του από Δικαστήριο της Βαυαρίας για το πραξικόπημα της μπυραρίας τον Απρίλιο του 1924. Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας.

Ζητούμε να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη των ποινών όχι μόνο οι φυσικοί  αυτουργοί  της δολοφονίας Φύσσα και των βίαιων επιθέσεων, αλλά όλη (πρώην και νυν)  πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής που έστησε επιχειρησιακά την εγκληματική οργάνωση και καθοδηγούσε τα τάγματα εφόδου.       Δεν θα ανεχτούμε το αστικό  δικαστήριο να δώσει συγχωροχάρτι σε δολοφόνους και σε φορείς της πιο αρρωστημένης ιδεολογίας της σύγχρονης ιστορίας. Δεν θα ανεχθούμε  η αστική δικαιοσύνη με δική της απόφαση να αναβιώσει το Άουσβιτς, τις μαζικές σφαγές, τον ανελέητο διωγμό των αντιφρονούντων. Δεν θα ανεχτούμε μια απόφαση που θα αμαυρώσει τα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, στην Κρυοπηγή στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στην Καισαριανή.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλων μας, είναι ιερό χρέος κάθε πολίτη. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, υπενθυμίζουμε το συγκλονιστικό ποίημα του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller που διδάσκει σε όλους μας τον κίνδυνο του εφησυχασμού απέναντι στη ναζιστική απειλή:

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 

Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

 

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ –ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

 

Η δημοτική κίνηση

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα