Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:57

Πρέβεζα: Ανακοίνωση για τα εγκατελλειμένα ζώα γύρω από σχολεία

503 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2020, 4:19 μμ | 0 σχόλια

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση από την Δημοτική Αρχή του φαινομένου των αδέσποτων σκυλιών γύρω από το σχολείο μας. Το φαινόμενο των εγκαταλειμμένων  (αδέσποτων) ζώων δεν τιμά καμιά πολιτισμένη κοινωνία, καθώς δεν διασφαλίζεται ούτε η ευζωία τους, καθώς βρίσκονται εκτεθειμένα σε λογής -λογής κινδύνους, αλλά -σε κάποιες περιπτώσεις – ούτε και η ασφάλεια των ανθρώπων.

Δυστυχώς στη χώρα μας – και φυσικά στην πόλη μας – το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση, καθώς προβάλλονται τα ζώα συντροφιάς ούτε λίγο ούτε πολύ ως  «αντικείμενα», κοινωνικής προβολής  και αποδοχής, χωρίς ταυτόχρονη ανάδειξη των ευθυνών της φροντίδας τους. Έτσι κάποιοι, αδυνατώντας ν’ ανταπεξέλθουν στη φροντίδα τους, (κάποιοι και λόγω των επιπτώσεων της κρίσης) τα εγκαταλείπουν  χωρίς οίκτο στο έλεος της κοινωνικής  «καλοσύνης». 

Τα παραπάνω φυσικά δεν νομιμοποιούν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ να προβαίνει σε αυτόβουλες ενέργειες βασανισμού και θανάτωσης ζώων που φυσικά ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Καταδικαστέα όμως είναι και τα εξής:

Α. Η αποποίηση της ευθύνης του κράτους να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο της ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Να λειτουργήσει και να χρηματοδοτήσει δομές που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των εγκαταλειμμένων ζώων. Αντίθετα, νομιμοποιεί την «επανένταξη», δηλαδή την ανακύκλωση του προβλήματος, με  την  εκ νέου εγκατάλειψη των ζώων χωρίς τροφή, νερό και προστασία από τις καιρικές συνθήκες. 

Β. Η αποποίηση των ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή που χρόνια τώρα (επικαλούμενη υπαρκτές αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού) κλείνει εμφανώς τα μάτια στο πρόβλημα, αφήνοντας εκτεθειμένους ανθρώπους και ζώα σε πολλαπλούς κινδύνους. 

Καλούμε

Την κυβέρνηση και τον Δήμο Πρέβεζας να πάρουν άμεσα  μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου των εγκαταλειμμένων ζώων, ξεκινώντας από τον περίγυρο των σχολείων. Να δημοσιοποιήσουν  πώς αξιοποιήθηκαν τα «κονδύλια της φιλοζωίας» που έχουν  διατεθεί  από τον κρατικό ή τον δημοτικό προϋπολογισμό και τα κοινοτικά κονδύλια. 

Πρέβεζα 27-09-2020

Το Δ.Σ. του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας

Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα