Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:15

Περιφέρεια Ηπείρου-Π.Ε. Πρέβεζας: Προβολή τουριστικού προϊόντος με έμφαση σε ιστιοπλοϊκό τουρισμό & θαλάσσια σπορ

706 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/09/2020, 12:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στα πλαίσια της προβολής του πολύπλευρου τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, οργάνωσε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, ταξίδι εξοικείωσης του Ολλανδού δημοσιογράφου και blogger Vincent Zuidema που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό και τα θαλάσσια σπορ. 

Ο συνεχώς ανερχόμενος ιστιοπλοϊκός τουρισμός αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο ποιοτικού τουρισμού, που μπορεί να συμβάλει παράλληλα και στην ανάδειξη άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως του γαστρονομικού, του περιπατητικού, του φυσιολατρικού, του πολιτιστικού τουρισμού. 

Η διαμονή του δημοσιογράφου θα διαρκέσει από τις 17-28 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκές διαδρομές στον Αμβρακικό και το Ιόνιο, περιήγηση στα “υδάτινα μονοπάτια”, από τη λίμνη Ζηρού, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και τις νεροτριβές του Αγίου Γεωργίου, μέχρι τα διβάρια του Αμβρακικού και από το χώρο της αρχαίας Νικόπολης, μέχρι τα παράλια του Ιονίου.

Οι διαδρομές αυτές έχουν στόχο την  ανάδειξη της αυθεντικής εμπειρίας της περιοχής μας, με σκοπό να προσελκύσουν τουρίστες από την Ολλανδία και γενικότερα από το κοινό  των blogs και των ολλανδικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιοδικών που αρθρογραφεί ο δημοσιογράφος.

Ο κος Ιωάννου δήλωσε ότι η παρουσίαση του Νομού μας σε Ολλανδικά ΜΜΕ αποτελούν μια εξαιρετική προβολή της περιοχής η οποία θα έχει σημαντική επίδραση στον τουρισμό. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουμε ξένα ΜΜΕ στην Ήπειρο και να επωφεληθούμε από την προβολή, η οποία είναι τεράστια, ενώ ταυτόχρονα έχει για την Περιφέρεια σχεδόν μηδενικό κόστος, είπε ο κος Ιωάννου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα