Παρασκευή, 07/05/2021 | 14:53

Πέτσας για Μόρια: Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί

150 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/09/2020, 12:09 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έστειλε μήνυμα σε όσους έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα φύγουν από το νησί εξαιτίας της φωτιάς.

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαλαν τις φωτιές να το ξεχάσουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση για την παροχή άμεσης στήριξης, στέγασης, σίτισης και υγειονομικής προστασίας στους ευάλωτους αυτούς ανθρώπους αλλά και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

«Υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στην κυβέρνηση που δεν έδειξε την αποφασιστικότητα που έπρεπε όταν έπρεπε», παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι τώρα αντιμετωπίζουμε μια κρίση, που απαιτεί άμεση στέγαση των ανθρώπων, καλώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

Επεσήμανε ότι πρέπει να συγκρατηθεί τυχόν διασπορά του κοροναϊού. Για το σκοπό αυτό όπως είπε ξεκίνησαν να γίνονται χιλιάδες τεστ κοροναϊού στο νησί και αποστέλλονται κι άλλα. Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να στεγαστούν, αλλά αυτό δεν μας αποσυντονίζει από τον στόχο, που είναι να δημιουργηθούν κλειστές ελεγχόμενες δομές.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει σήμερα στη γραμματεία του ΝΑΤΟ τα σχόλιά της για τη λίστα προτεινόμενων μέτρων για την τουρκική προκλητικότητα.

Επανέλαβε ότι το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία είναι έξι καθαρές λέξεις «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα