Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:45

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας: Οι Εκπαιδευτικοί, οι μαθητές & οι μαθήτριες δεν είναι αναλώσιμοι

564 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2020, 12:28 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Απαράδεκτος και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, κ. Κατσανάκης Απόστολος τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 14/09, στις 13:30 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την ανάκληση της άδειας ειδικού σκοπού λόγω covid-19 συναδέλφου.

Είναι πραγματικά απίστευτο το παιχνίδι λέξεων και «ανάγνωσης» της σχετικής εγκυκλίου από τον Διευθυντή ΔΔΕ, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι δεδομένο κι αρνητικό στο ζήτημα της συγκεκριμένης άδειας. 

Ρίχνοντας όλη την ευθύνη της ανάκλησης της άδειας στη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας στην οποία εργάζεται ο εν λόγω συνάδελφος (στην προσπάθειά του να στέψει την εύλογη αγανάκτησή στο πρόσωπό της), προσπάθησε να μας «πείσει» ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν ασχολείται με τέτοια ζητήματα.

Την ίδια στιγμή δήλωνε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ότι όλα κυλούν ομαλά στα σχολεία της περιοχής μας, ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης κανενός παραπόνου, συνεπώς δεν καταλαβαίνει τι νόημα έχουν τέτοιου είδους άδειες. Παίζοντας κυριολεκτικά στα δάχτυλα την «καραμέλα» της «ατομικής ευθύνης και μόνο», έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι όσοι συνάδελφοι αιτούνται τη συγκεκριμένη άδεια συκοφαντούν τα σχολεία τους διαμορφώνοντας την εντύπωση στην τοπική κοινωνία ότι οι σχολικές μας μονάδες δεν είναι ασφαλείς!

Απ’ ότι φαίνεται η επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου να φροντίσει σε πάρα πολλές Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις να βρεθούν ως Διευθυντές συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ πιάνει πραγματικά τόπο. Πώς αλλιώς μπορεί να περάσει και να παγιωθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική χωρίς τα επιμελώς επιλεγμένα στελέχη; 

Δεν έχει ακούσει, λοιπόν, ο κ. Διευθυντής -ούτε καν από τους «ειδικούς»- ότι οι συνάδελφοι των 66 ετών ανήκουν πράγματι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας.

Δεν έχει ακούσει τίποτα για τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία μας, για τις υπερβολικά μικρές αίθουσες σε πολλά από αυτά, για τον μη επαρκή αριθμό των συναδέλφων στην καθαριότητα των σχολείων…

Μας διαβεβαίωσε μάλιστα πως ούτε στη συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ όπου παρευρέθηκε πρόσφατα διαπίστωσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα…

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ως «ΑΡΙΣΤΟΣ» Διευθυντής ΔΔΕ (για την κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπ. Παιδείας, τον ΣΕΒ, τον ΟΟΣΑ) θα κριθεί εκείνος ο οποίος θα συμβάλει στην με κάθε τρόπο καθιέρωση του φτηνού, ευέλικτου σχολείου της αγοράς όπου οι εξίσου ευέλικτοι και φτηνοί εκπαιδευτικοί θα προετοιμάζουν τους υποταγμένους φτηνούς εργαζόμενους των περίφημων δεξιοτήτων. Σε αυτό το σχολείο δε χωράνε το δωρεάν ποιοτικό δικαίωμα της μόρφωσης για όλους τους μαθητές, οι μαζικοί διορισμοί με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, δε χωράνε η ελευθερία σκέψης και αμφισβήτησης και φυσικά δε χωράνε οι άδειες ειδικού σκοπού… 

…Έτσι, θα κριθεί ο Διευθυντής ΔΔΕ αυτού του τύπου…

Πώς όμως θα κριθεί ο ίδιος Διευθυντής από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές; 

Απαιτούμε να εγκριθεί η ειδική άδεια απουσίας λόγω covid-19 του συναδέλφου, καθώς και όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις ανάλογου περιεχομένου. Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας να παρέμβει άμεσα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα