Πέμπτη, 18/04/2024 | 05:44

Λογοδοσία για τον 1ο χρόνο στο δήμο ζητά από τον Γεωργάκο ο πολιτιστικός σύλλογος Πρέβεζα

584 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/09/2020, 8:37 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Αβέρωφ 2,  48100Πρέβεζα 

Τηλ. 26820 61415

e-mail: pol.syl.preveza@gmail.com

                                                                                            Προς :

                                                                                Τον Δήμαρχο Πρέβεζας

                                                                                    κ Νικόλαο Γεωργάκο

                                                                             

 

Κύριε Δήμαρχε

Κάθε εκλεγμένη Δημοτική Αρχή επωμίζεται ένα έργο απαιτητικό,επίπονο,   πολυεπίπεδο, εξαντλητικά υπεύθυνο, συνεχούς προσπάθειας  προσωπικής  και συλλογικής , καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του Δήμου και των κατοίκων του.

 

Ένα έργο που για να είναι επιτυχημένο πρέπει να δεσμεύεται από την ηθική και το χρέος προς τον τόπο και κάθε Διοικητική Αρετή να λειτουργεί στην απόλυτη τιμή της.

 

Για εσάς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Παραλάβατε ένα Δήμο με θετικά και αρνητικά πρόσημα. Ένα μέρος από αυτά ορατό στους πολίτες, το μεγαλύτερο όμως άγνωστο για όλους μας, που όμως μας αφορά όλους μας.

 

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εσείς και οι συνεργάτες σας πρέπει να έχετε εξαντλήσει τις γνώσεις σας για το τι Δήμο παραλάβατε και που σκοπεύετε να τον οδηγήσετε, όχι μόνο με τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, αλλά κυρίως με τη ρεαλιστική εικόνα του σήμερα.

 

Λογικά  πιστεύουμε ότι συμπληρώθηκε και ο χρόνος για μια άρτια, σαφή, έντιμη, ειλικρινή και χωρίς αποχρώσεις πρώτη δημόσια ενημέρωση των δημοτών από μέρους σας. 

 

Η λογοδοσία, κατά τακτά διαστήματα, είναι θεμελιώδης υποχρέωση των θεσμών και δίνει ποιότητα στη δημοκρατική λειτουργία τους.

Συγχρόνως φανερώνει σεβασμό προς τους πολίτες και τους εκπαιδεύει καθιστώντας τους κοινωνούς, συνεργάτες  και θεματοφύλακες του Δήμου και της πόλης.

Μαζί με την κανονικότητα αποτελούν βασικές αρχές διοικητικού υποδείγματος.

Κανένας δημότης δεν θα είναι παθητικός παρατηρητής και ανεύθυνος κριτής , εάν εσείς με γλώσσα  ρεαλιστική, τίμια και ντόμπρα ενημερώσετε το σώμα των πολιτών  για όλα όσα έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν . Γιατί μόνο ο ενημερωμένος πολίτης είναι και υπεύθυνος πολίτης. 

 

Κύριε Δήμαρχε

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε το Δήμο με νοοτροπία ιδιοκτήτη, περιφρονώντας να ενημερώσει τους πολίτες έστω και μια φορά στη διάρκεια της θητείας της .

Ελπίζουμε ότι μαζί με τα προβλήματα που κληρονομήσατε από αυτή και είναι πλέον δικά σας προβλήματα, να μην κληρονομήσατε και την απέχθειά της στη λογοδοσία και στο άμεσο μέλλον να προσκαλέσετε σε μία δημόσια ενημέρωση και διάλογο τους πολίτες, κάτι που θα είναι οξυγόνο για όλους μας.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρέπει να σας δυσαρεστούν  οι κάθε είδους κριτικές, όταν ως  πολίτες βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας τα αποτελέσματα απουσίας απολογισμού και ενημέρωσης.

 

                                                   Για το Δ.Σ. 

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

                 

 

 

       Κων/νος  Λογοθέτης                                                                      Ελένη  Μίχα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα