Τρίτη, 23/04/2024 | 17:32

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΣΥΑΠΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

492 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2020, 11:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                            Αθήνα 28 /9/2020    

                                           Αριθμ. Πρωτ.:159

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΞΑΝΑΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΒΑΣΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Μετά την αυθαίρετη και αβάσιμη επιβολή πειθαρχικής ποινής σε βάρος της συναδέλφισσας Μαρκέλλας Τσώτου, υπαλλήλου στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και την σχετική καταγγελία μας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου την ανακάλεσε, αλλά στην συνέχεια την επέβαλε εκ νέου!!!

Την ανακάλεσε γιατί αναγκάστηκε…, αφού «βγήκε στον αέρα» ότι η ποινή επιβλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, στον οποίο παράνομα ο Περιφερειάρχης είχε μεταβιβάσει την αρμοδιότητα…

Την επέβαλε όμως εκ νέου γιατί θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία της υπαλλήλου και αβάσιμους τους ισχυρισμούς της!!!

Ο κ. Καχριμάνης θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία υπαλλήλου για να δώσει εξετάσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ, που φοιτά!!!  Θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία υπαλλήλου για τις ημέρες που νοσηλεύτηκε σε Δημόσιο νοσοκομείο!!!

Όλα αυτά ο κ. Καχριμάνης τα χαρακτηρίζει στην Απόφαση του, με την οποία επέβαλε την πειθαρχική ποινή προστίμου, ως αβάσιμους ισχυρισμούς!!!

Με ποιο δικαίωμα αμφισβητεί δημόσια έγγραφα; Με ποιο δικαίωμα συμπεριφέρεται ως άρχοντας σε απολυταρχικό καθεστώς; Ποιος δίνει αυτό το «εκδικητικό» δικαίωμα στον Περιφερειάρχη;

Μήπως κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία, που του επιτρέπουν να εφαρμόζει ότι θέλει κι όπως θέλει; Και αναφερόμαστε ενδεικτικά στην μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Ηπείρου, στην μη εφαρμογή της ΚΥΑ 43726/07-06-2019 για την χορήγηση «Μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α ́ και β ́ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρων προληπτικής ιατρικής», στην μη προκήρυξη θέσεων ευθύνης κλπ.  

Αυτά γίνονται όσο η τρομοκρατία καλά κρατεί, όσο Περιφέρειες και Δήμοι λειτουργούν με διαδικασίες  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…, όσο επιτρέπεται η πειθαρχική εξουσία μετατρέπεται σε αυθαιρεσία, γιατί πρέπει να επιβάλλεται στους υπαλλήλους «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντεργατική πολιτική.

Γι αυτό η απαίτηση για ακύρωση της Πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στην συναδέλφισσα αφορά όλους τους εργαζόμενους.               

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα