Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:15

Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας : Εγγραφές στις νέες ειδικότητες για το έτος κατάρτισης 2020 – 2021

756 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/09/2020, 11:38 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ.  από 1/9/2020 και ώρα 09:00 έως και την Τετάρτη 9/9/2020 και ώρα 23:59.Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και να επιλέξουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Στο Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας, μετά και από τις προτάσεις των φορέων της αγοράς, καθώς και τις επιθυμίες ενδιαφερομένων πολιτών της ευρύτερης περιοχής, οι νέες ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν για το έτος κατάρτισης 2020-2021 είναι οι εξής:

  1. Τεχνικός κομμωτικής τέχνης

Ειδικότητα που διαχρονικά λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία (από το 2010) στην Πρέβεζα και προσφέρει σημαντική δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση.

  1. Βοηθός βρεφονηπιοκόμων

Ειδικότητα αυξημένης ζήτησης από Δομές & Επαγγελματικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στην αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας. Η ειδικότητα αυτή υλοποιείται με επιτυχία με τη συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας, δημιουργώντας παράλληλα προοπτικές για την υλοποίηση τμημάτων Μαθητείας.

  1. Γραμματέας Ανώτερων κι Ανώτατων Στελεχών

Παρέχει κατάρτιση για την απόκτηση τεχνικών, γνώσεων, ανθρώπινων και επιχειρησιακών δεξιοτήτων για την Γραμματειακή υποστήριξη με ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό (Μαρίνες, Ναυτιλιακές εταιρίες, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κλπ).

  1. Τεχνικός τεχνολογικών εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός τεχνολογικών εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος» είναι σε θέση να ασχοληθεί με τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων (χώροι αναψυχής, κήποι, χώροι πρασίνου) από πλευράς αισθητικής και λειτουργικότητας, αλλά και με εγκαταστάσεις γεωργικής παραγωγής (θερμοκήπια, γεωργικές εγκαταστάσεις).

  1. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Ειδικότητα του κλάδου Υγείας για την υλοποίηση της οποίας έχει εκφραστεί ήδη από φορείς Υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι θα συμβάλουν ενεργά, όπως άλλωστε συνέβαλλαν στην κατάρτιση ειδικοτήτων της ομάδας προσανατολισμού “Υγείας και Πρόνοιας”, τα προηγούμενα έτη.Πρέβεζα 30/07/2020

 

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γ. Αναγνωστάκης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα