Σάββατο, 20/04/2024 | 00:45

Διαμαρτυρία της Κωνσταντούλας Καινουργιώτη-Τσόλκα Διευθύντριας 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας

579 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2020, 11:48 μμ | 0 σχόλια

 

Κύριε Πλέουρα

Με έκπληξη διάβασα στο φύλλο της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας της 23/09/2020 άρθρο με τον τίτλο «Πρέβεζα: Απαιτείται πιο ήπια συμπεριφορά στους μαθητές από την Γυμνασιάρχη», στο οποίο φέρομαι να εξυβρίζω και μειώνω μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας του οποίου είμαι διευθύντρια τις ημέρες που το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από τους μαθητές. Και το δυσφημιστικό αυτό άρθρο προβάλλει σαν πηγή του ‘ρεπορτάζ’ τηλέφωνα που έκανα δήθεν σε γονείς μαθητών. Το ποιοι είναι αυτοί οι γονείς που δέχθηκαν τηλεφωνήματά μου, πότε τα δέχθηκαν και ποιους μαθητές αφορούσε, δεν αναφέρεται τίποτα. Τα πάντα γενικά και αόριστα, χωρίς παράθεση κανενός στοιχείου. Δεν τηρήσατε ούτε τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία να απευθυνθείτε και σε μένα  και να αναζητήσετε και την άποψή μου. Αντιθέτως, με παρουσιάζετε ως προβληματική και νευρική και προχωράτε και σε συστάσεις ιατρικές, ως ειδήμων και στα ιατρικά ζητήματα!

Επειδή η συγκεκριμένη αρθρογραφία σας είναι ιδιαίτερα προσβλητική και μειωτική προς το πρόσωπό μου και θίγει την προσωπικότητά μου αφενός ως απλού πολίτη, αφετέρου δε με την ιδιότητά μου ως διευθύντρια σχολικής μονάδας, σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα το δημοσίευμά σας και να δημοσιεύσετε την παρούσα διαμαρτυρία μου. Διαφορετικά θα προσφύγω στα αρμόδια δικαστήρια για ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων μου. 

Κωνσταντούλα Καινουργιώτη-Τσόλκα

Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας

 

Η Θέση μας 

Το να έχουμε τίτλο:  “απαιτείται πιο ήπια συμπεριφορά προς μαθητές”, θεωρούμε δεδομένο ότι είναι μια προτροπή-παρότρυνση και όχι τίτλος που προσβάλει.

Ας μας επιτραπεί να θέσουμε κάποια ερωτήματα: Με βάση το δημοσιογραφικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα, θα έπρεπε να αποκαλύψουμε τις οχλήσεις που είχαμε από γονείς;

Να τους ονοματίσουμε;  Τι ακριβώς ζητάτε;

Και μερικά ακόμη ερωτήματα: Αποκαλέσατε μαθητές “πρόβατα”; Αποκαλέσατε μαθητές “πιόνια;” Σκίσατε το χαρτί που αναγράφονταν τα αιτήματα των μαθητών για την κατάληψη;

Από τη στιγμή που λέτε ότι θίγεστε και σας προσβάλει το δημοσίευμα και ζητάτε να το ανακαλέσουμε,  εμείς το ανακαλούμε. Απαντήστε όμως κι εσείς στα ερωτήματα που σας θέτουμε.

ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα