Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:32

Απάντηση του Συλλόγου εργαζομένων στο Δελτίο Τύπου του Διοικητή για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο

739 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/09/2020, 11:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

Απάντηση του Συλλόγου εργαζομένων στο Δελτίο Τύπου του Διοικητή για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο

Σήμερα 10/09 μετά από το γεγονός να μην επιτραπεί από την διοίκηση του νοσοκομείου να περιοδεύσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του Νοσοκομείου και εν συνεχεία να διακοπεί η συνάντηση που είχε με τον σύλλογο εργαζομένων έχουμε να πούμε τα εξής

  1. Οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου Πρέβεζας όπως και συνδικαλιστές άλλων νοσοκομείων της περιοχής, ουκ ολίγες φορές, έχουν υποστεί τον αυταρχισμό των διοικήσεων τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι νωπές, άλλωστε οι μνήμες από τις καρατομήσεις των συνδικαλιστών, μελών του ΔΣ από την παρούσα διοίκηση και την διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από σωματεία και συνδικαλιστές της περιοχής για αυταρχικές συμπεριφορές των διοικητών τα τελευταία τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πρώτος διδάξας στην περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης με τον νόμο για την απαγόρευση προκήρυξης, ουσιαστικά απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Εν συνεχεία ακολούθησε η κυβέρνηση ΝΔ με τον νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων αλλά και την αξιοποίηση της πανδημίας για την περαιτέρω καταστολή του κινήματος.
  2. Εμείς, ως υγειονομικοί και ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης τηρούμε και ενθαρρύνουμε να τηρηθούν τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του Κορωναιού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα μέτρα να χρησιμοποιούνται εργαλειακά τόσο από την διοίκηση όσο και από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να παρεμποδίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας στην συνάθροιση, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και στην διαμαρτυρία. Δικαιώματα που επιβλήθηκαν από το εργατικό κίνημα με αιματηρούς αγώνες.
  3. Δεν μπορεί να υποστηρίζει η διοίκηση πως είναι επιβλαβής για την υγεία η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού τη στιγμή που στο νοσοκομείο αλλάζουν εκατοντάδες χέρια έγγραφα σε καθημερινή βάση, όπως δεν μπορεί να λέει και η κυβέρνηση πως είναι επικίνδυνη για την υγεία η κοινωνική διαμαρτυρία την στιγμή που μέσα στο καλοκαίρι στοιβαγμένοι σε πλοία και αεροπλάνα πηγαινοέρχονταν παραθεριστές. Είναι νομίζουμε περιττό να διαψεύσουμε και δημόσια πως η Πρόεδρος ενός ταξικού σωματείου τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της διακίνησης έντυπου προπαγανδιστικού υλικού. Εξάλλου η δράση του σωματείου το προηγούμενο διάστημα, μέσα στην πανδημία διαψεύδει από μόνη της  τους παραπάνω ισχυρισμούς. Δηλαδή εμείς πως θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τα τρέχοντα προβλήματα του εάν δεν μπορούμε να διακινούμε ανακοινώσεις; Πως θα έχουμε συνδικαλιστική δράση στον χώρο δουλειάς μας εάν δεν συναντηθούμε με τους εργαζόμενους; Με ποίο επιστημονικό σκεπτικό η διοίκηση του νοσοκομείου εμπόδισε την συνάθροιση λίγων ανθρώπων σε ανοικτό χώρο; Δηλαδή αύριο θα μας απαγορεύσει να πραγματοποιήσουμε συνέλευση – σύσκεψη κτλ; Προφανώς και τέτοιου είδους απαγορεύσεις στοχεύουν στην καταστολή, στοχεύουν στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, στοχεύουν στην παρεμπόδιση της δράσης ειδικά των ταξικών σωματείων.

 Εμείς ως σύλλογος εργαζομένων, σεβόμενοι τις οδηγίες των ειδικών θα δώσουμε ανυποχώρητο αγώνα για να αποκαλύψουμε την πολιτική καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από κατοχυρωμένα, με αίμα εργατών, συνταγματικά μας δικαιώματα

10.09.2020   Το ΔΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα