Τετάρτη, 24/04/2024 | 09:45

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ: Στον δήμο μας πρέπει να δρομολογηθεί η αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση

740 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/09/2020, 2:53 μμ | 0 σχόλια

 

 

Διανύουμε ως χώρα και ως τοπική κοινωνία μία πολύ δύσκολη περίοδο.  Μία περίοδο όπου τα θέματα της δημόσιας υγείας, της ασφάλειας  και των οικονομικών “πληγών” που άφησε πίσω του ο κορονοϊός,  δεν μας αφήνουν να μιλούμε για τα μεγάλα και οραματικά  ζητήματα του τόπου, που όμως είναι ικανά να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” έχει αποδείξει με την παρουσία της στο δημοτικό  συμβούλιο  και  έξω από αυτό πως δεν σταματά να αποτελεί  “ζωντανό κύτταρο”  της κοινωνίας.  Αναπτύξαμε  δράσεις αλληλεγγύης  και παρεμβάσεις  μέσα στην πανδημία για να βρεθούμε πιο  κοντά στους συμπολίτες  μας  στην πόλη, αλλά και στα  χωριά του Δήμου.  

Ο επικεφαλής  της παράταξης  Γιώργος Νίτσας  και οι δημοτικοί σύμβουλοι,  αλλά και φίλοι της “Ανάπτυξης Τώρα”  κέρδισαν ψυχικά  πολλά  στο κομμάτι  της επαφής  με τον πολίτη  από αυτή τη διαδικασία. 

 Πριν λίγες μέρες  αναλάβαμε την πρωτοβουλία  για να διεκδικήσουμε  την κατασκευή νέου Νοσοκομείου  (μέχρι της 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει η συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αυτό) με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην χώρα.  

Έτσι και τώρα επιλέγουμε να  θέσουμε στο  δημόσιο  διάλογο  και το γενικότερο  όραμά μας  για τον δήμο μας,  το οποίο δεν αφήνουμε στα  λόγια.  Έχουμε  δομημένη  και  τεκμηριωμένη  πρόταση συνολικά  για την επόμενη  ημέρα, σε συνεργασία  με ανθρώπους που είναι τεχνοκράτες  και  ειδικοί  στον τομέα τους  και είμαστε έτοιμοι να  συνδράμουμε τη  δημοτική αρχή  εφ’ όσον αποφασίσει να  απαλλαγεί  από “βαρίδια” και μικροπολιτικά  συμφέροντα , τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι  και να κινηθεί  σε αναπτυξιακή τροχιά, για  το συμφέρον των δημοτών.

Το ζήτημα της καθαριότητας  της πόλης,  των γειτονιών και των χωριών, είναι  σαφώς ιδιαίτερα  σημαντικό για τους δημότες

Δυστυχώς  όμως παρουσιάζει    πολλά προβλήματα. Δεν υπάρχει ανταπόδοση προς τους δημότες μας (πληρώνουν  περισσότερα χρήματα  σε σχέση με αυτά που  θα έπρεπε βάση της παροχής που έχουν).  Εμείς θέλουμε να πάμε την συζήτηση και λίγο παραπέρα. Στο ζήτημα της συνολικής  αντιμετώπισης της αισθητικής  και  λειτουργικής  αναβάθμισης  του Δήμου μας.  

Η διαδικασία  αυτή και ο  σχεδιασμός της  αναμφίβολα  δεν είναι απλά πράγματα.

Ωστόσο με δουλειά, μεράκι, σωστή στόχευση και εμπιστοσύνη στους ικανότατους επαγγελματίες του Δήμου, μπορεί να παραχθεί αποτέλεσμα.

Μην  ξεχνάμε πως τα Ιωάννινα και εσχάτως και ο Δήμος Αρταίων έχουν εξασφαλίσει  εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήσεων  μέσω του  Επιχειρησιακού  Προγράμματος  «Ήπειρος 2014 – 2020».         Ο Δήμος Πρέβεζας τι έχει  κάνει;

Υπάρχουν κι  άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία,  μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.  Υπάρχουν και διασυνοριακά  προγράμματα  ιδιαίτερα χρήσιμα.  Υπάρχει και το εργαλείο του  ΣΒΑΚ για να  βοηθήσει την όλη προσπάθεια.

Επαναλαμβάνουμε  όμως  ότι  δεν είναι μία απλή  διαδικασία  η αισθητική  και λειτουργική  αναβάθμιση  της  Πρέβεζας.  Επειδή η αισθητική  είναι  υποκειμενικός παράγοντας  απαιτείται διαβούλευση,  συμμετοχή των πολιτών,  διάλογος, παρεμβάσεις καλλιτεχνών  και  αρχιτεκτόνων  και  προσοχή  στην  λεπτομέρεια. Το  αποτέλεσμα  όμως  θα  είναι μία συλλογική και συμμετοχική προσπάθεια, όπου ο πολίτης θα έχει τον πρώτο λόγο.

Πρέπει όμως κάποτε να γίνει η αρχή.      

         Ο τόπος την αξίζει, η δημότες μας  την  δικαιούνται. 

Η  παράταξη  “Ανάπτυξη Τώρα”  είναι σε θέση να κάνει  αυτή την αρχή.  Όποτε και όποτε της  ζητηθεί  και  από  οποιοδήποτε πόστο…

Για την “Ανάπτυξη Τώρα”

Το Γραφείο Τύπου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα