Παρασκευή, 22/09/2023 | 14:13

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν.Πρέβεζας : Κινητοποίηση για το ασφαλές και ορθό άνοιγμα των σχολικών μονάδων

437 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/08/2020, 10:27 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Θέμα: «Κινητοποίηση για το ασφαλές και ορθό άνοιγμα των σχολικών μονάδων».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών σχετικά με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αναλώνονται σε επικοινωνιακές, αντιφατικές σε ορισμένες περιπτώσεις, δηλώσεις, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ο χρόνος που κερδήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, με μεγάλες θυσίες από τους εργαζόμενους, δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε για να σχεδιαστεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά. Οι συγκεκριμένες προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών πετάχτηκαν «στον κάλαθο των αχρήστων».

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, απέναντι στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 στις 12:00 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.

Διεκδικούμε:

  1. Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19). Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
  2. Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
  3. Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.
  4. Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.
  5. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
  6. Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κ.λ.π.).
  7. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  8. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
  9. Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κ.λ.π.) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

 

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος                                                            ο γραμματέας

Παπαδόπουλος Ιωάννης                                 Πάσχος Μιχαήλ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα