Παρασκευή, 05/03/2021 | 02:04

Πρέβεζα: Λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο έργο- Φωτιά στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/08/2020, 2:52 μμ | 0 σχόλια

 

Κι όμως έγινε κι αυτό! Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει να υλοποιείται το μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα εκδηλώθηκε φωτιά την Κυριακή 23 Αυγούστου ώρα 14.50 περίπου.

Στο χώρο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς.

Τα αίτια της φωτιάς θα διερευνήσει η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας.

Θυμίζουμε ότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου, το κάστρο του Αγίου Ανδρέα παραχωρήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 5η Μαρτίου 2020  η πορεία υλοποίησης αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου πήρε σάρκα και οστά μετά την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

Την ίδια ημερομηνία το Περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου αποφάσισε

την κατασκευή νέων Διοικητηρίων στις Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας και το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας) στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα για το  Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας) που  προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στα Ιωάννινα η Περιφέρεια θα διαθέσει το ποσό των 2.000.000 ευρώ. ‘Όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περί τις 600 νέες θέσεις εργασίας πτυχιούχων πληροφορικής κυρίως, πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε μετά από προσωπικές επαφές που είχε με εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και για την οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και είχε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Για τα δύο διοικητήρια διατίθενται από 1,5 εκ. ευρώ και θα ανεγερθούν στην μεν Πρέβεζα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα για το οποίο ήδη έχει εκπονηθεί η μελέτη και για τη δε Άρτα στο πρώην στρατόπεδο «Παπακώστα» για το οποίο οι διαδικασίες παραχώρησης από το ΤΕΘΑ στην Περιφέρεια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα