Παρασκευή, 29/09/2023 | 01:38

Κορονοϊός : Σε μια νέα πραγματικότητα μπαίνει από σήμερα η χώρα

516 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/08/2020, 11:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σε μια νέα πραγματικότητα μπαίνει λόγω Κορονοϊού η χώρα από σήμερα  Δευτέρα 17.08.2020, αφού νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αναχαίτιση ενός νέου δεύτερου κύματος κορονοϊού που όλα δείχνουν ότι είναι προ των… πυλών.

Στην Αττική τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Στον Πόρο τα ισχυόντα μέτρα παρατείνονται ως τις 24 Αυγούστου μόνο που τα εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 το βράδυ.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού και οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από διακοπές στους συγκεκριμένους χώρους θα πρέπει να κάνουν τεστ για κορονοϊό. Επίσης κάποιοι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν να επιλέξουν την τηλεργασία.

Αναλυτικά τα μέτρα που εφαρμόζονται  από σήμερα  Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 6 το πρωί:

1. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου.

 

Άρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν:
– η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
– οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

4. Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των επιπρόσθετων μέτρων που ισχύουν στον Πόρο, με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων μεταφέρεται τα μεσάνυχτα, δηλαδή στις 24:00 αντί για τις 23:00 που ίσχυε ως σήμερα.

5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

 

6. Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

7. Τέλος, τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα