Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:45

Θανάσης Καββαδάς: «Ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου για προκήρυξη διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας”

530 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/08/2020, 3:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου για προκήρυξη διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας – Ενισχύεται η προοπτική λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στην Λευκάδα»

 

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη λειτουργία του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Λευκάδα έγινε με την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου να προκηρυχθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενιαία, μελέτη και διαγωνισμός για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας, προϋπολογισμού έως 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση έρχεται να συμπληρώσει τις πρόσφατες ενέργειες που έγιναν στην κατεύθυνση της λειτουργίας του τμήματος, με την κατάθεση του σχετικού φακέλου με τη θετική εισήηγηση από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, και την άμεση θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επίσπευση της διαδικασίας διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Κτιρίου Νεότητας, προκειμένου να στεγάσει το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Σήμερα η Λευκάδα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου, εξασφάλισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην Κέντρου Νεότητας, με σκοπό βέβαια να στεγαστεί εκεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα. Ένα Τμήμα τη λειτουργία του οποίου συνεχίζουμε να επιδιώκουμε, μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και να αισιοδοξούμε ότι οι πεισματικές μας προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς.

Πριν λίγες ημέρες είχα ενημερώσει τον λευκαδίτικο λαό για την κατάθεση του σχετικού φακέλου στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το Τμήμα.

Πρόκειται για έναν φάκελο, που μας δίνει αισιοδοξία και αυτοποίθηση για την προοπτική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας, καθώς περιλαμβάνει επιχειρήματα τόσο για τη σκοπιμότητα, όσο και για τη βιωσιμότητα του Τμήματος, αλλά και επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως  η δυνατότητα στέγασής του, αλλά και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει για τη μελλοντική δημιουργία Φοιτητικής Εστίας.

Θέλω να επισημάνω ότι όλες οι μέχρι σήμερα επιτυχίες μας στο θέμα οφείλονται στη στενή συνεργασία με τον απερχόμενο πρύτανη κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για όλη του την ανεκτίμητη συνεισφορά και την υποστήριξή του και, με την ευκαιρία της αποχώρησής του, να τον συγχαρώ για το σύνολο του έργου και να του ευχηθώ υγεία και πάντα επιτυχίες σε όλες του τις ενασχολήσεις.

Σε επικοινωνία που είχα με τον νέο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο, του ευχήθηκα καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο του και από κοινού συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για να λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Λευκάδα, καθώς και την κατασκευή φοιτητικής εστίας, ενώ εκείνος από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία και θα σταθεί στο πλευρό της Λευκάδας για την επίτευξη αυτών των στόχων.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα