Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:00

Αλλαγές στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Όλοι οι εργαζόμενοι εντάσσονται στο πρόγραμμα ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψης

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/08/2020, 3:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι χωρίς χρονικούς περιορισμούς ένταξης στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα μπορούν να εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 

  Ειδικότερα,  προβλέπεται η κατάργηση του περιορισμού της χρονικής στιγμής πρόσληψης των εργαζομένων. Έτσι θα μπορεί ο εργοδότης να προσλάβει έναν εργαζόμενο και να τον εντάξει στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι στο μηχανισμό «Συν-Εργασία» μπορούσαν να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως τις 30 Μαΐου.

  Δικαίωμα πλέον  συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως ΚΑΔ που εμφάνισαν τους μήνες της πανδημίας μείωση τουλάχιστον 20% του κύκλου εργασιών ΦΠΑ ή των ακαθάριστων εσόδων τους εφόσον απαλλάσσονται από ΦΠΑ, σε σύγκριση με πέρσι.
Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στον μηχανισμό προστατεύονται από απόλυση κατά την διάρκεια εφαρμογής του μέτρου. Η απαγόρευση της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά μόνο όσους εντάσσονται στον μηχανισμό.

  Συγκεκριμένα, θα καταβάλλεται, για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 έως 15.10.2020, από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά ποσοστό 100%, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που υπάγονται στον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» δεν απασχολούνται.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα