Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:21

Oi “317” του Κομμένου στο φεστιβάλ Ιεράπετρας

518 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/07/2020, 8:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ύστερα από την επιτυχημένη συμμετοχή του στα διεθνή φεστιβάλ της Κολομβίας και της Μεγάλης Βρετανίας, επιστρέφει στη χώρα μας και ξεκινά το ταξίδι του στα ελληνικά φεστιβάλ. Πρώτη συμμετοχή του στο φεστιβάλ Ιεράπετρας Κρήτης, το οποίο θα διεξαχθεί από την 1 έως τις 8 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται πως το «317» αποτυπώνει μέσα από τις μαρτυρίες επιζώντων του ολοκαυτώματος του Κομμένου την απόλυτη κτηνωδία των στρατιωτών της 1ης μεραρχίας εντελβάις εναντίον άμαχων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Η σφαγή του Κομμένου και η τραγική θυσία των 317 αποτελούν το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που διέπραξε στη χώρα μας και στον κόσμο ο τακτικός γερμανικός στρατός. Γι’ αυτό και τόσο οι ελάχιστοι εναπομείναντες επιζώντες όσο και οι απόγονοί τους δεν ξεχνούν και δε συγχωρούν.


Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν τον Αύγουστο του 2018 στο Κομμένο και στην Άρτα. Η ταινία είναι παραγωγή της Earthview, οι άνθρωποι της οποίας με βαθύ σεβασμό και έμφαση στη λεπτομέρεια πέτυχαν να δώσουν μια διαφορετική οπτική στο τραγικό γεγονός, συνδέοντάς το με το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζει κανείς τι έγινε χτες. Με τον όρο πως η γνώση του αυτή φωτίζει καλύτερα το σήμερα και κάνει τους ανθρώπους πιο συνετούς και πιο ώριμους για το αύριο.
Μαζί με τον σκηνοθέτη Εμμανουήλ Μαύρο συνεργάστηκαν, μεταξύ των άλλων, για την ολοκλήρωση και την επιτυχία της ταινίας οι εκ Κομμένου Δημήτρης Βλαχοπάνος και Ηλίας Λάμπρης, τα στελέχη της Earthview Σοφία Ευαγγελινού, Λάζαρος Αγγουράς, Γεώργιος Μαύρος και Δημήτρης Ευαγγελινός, ενώ η Ρένα Σανταμούρη με την ομάδα της σχεδίασε τις τρισδιάστατες απεικονίσεις. Για το έργο συνεργάστηκαν οι ηθοποιοί Νίκος Πανόπουλος (στην ελληνική και αγγλική αφήγηση του έργου) και Μαγδαληνή Σιώζου στο τραγούδι και στην απαγγελία.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα