Σάββατο, 20/04/2024 | 11:38

Το Film Office στην Ήπειρο!

426 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2020, 1:55 μμ | 0 σχόλια

 

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Πληροφόρησης (Infoday) του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων KASTRO του ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020 και έχει ως στόχο να παρέχει μια πρώτη ενημέρωση για το έργο CIAK και το Film Office στην Ήπειρο.

Την Infoday θα χαιρετίσει η κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου και ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Η κα Μπραΐμη, επίσης, θα αναφερθεί στα Προγράμματα Interreg Περιφέρειας Ηπείρου ως μοχλού ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας θα παρουσιάσει την μελέτη της οργάνωσης και λειτουργίας του Film Office αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση. Επιπλέον ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την «Σχέση του κινηματογράφου και της οικονομίας».

 

Λίγα λόγια για το έργο CIAK

Το ευρωπαϊκό έργο CIAK θα αξιοποιήσει τον οπτικοακουστικό δημιουργικό τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου άυλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

 Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία Film Offices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.

ΤΕΛΟΣ

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα