Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:16

Στην Ημερίδα του ΣΗΠΕ ο πρόεδρος της ΕΙΕΤ Αντώνης Μουντάκης

494 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/07/2020, 12:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η δυναμική του δημοσιογραφικού έργου και πρωτότυπου ειδησεογραφικού περιεχομένου, καθώς και η προστασία και αξιοποίησή του αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, με θέμα: “Η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και ο περιφερειακός Τύπος στη νέα εποχή – Σχέση Κράτους και περιφερειακού Τύπου, το σύγχρονο ευρωπαϊκό υπόδειγμα”. 

Στην ημερίδα, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “ELECTRA PALACE” στην Πλάκα, μίλησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ. Παναγιώτης Τσίρης, η Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ. Ευαγγελία Βαγενά και ο Διευθυντής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης  Έργων και Λόγου (ΟΣΔΕΛ) κ. Γιώργος – Ανδρέας Ζάννος, που παρουσίασαν την πορεία της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στη εθνική έννομη τάξη και τις προκλήσεις που διαμορφώνει η βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα έργα του λόγου.

Την αξία και την αξιοποίηση του περιεχομένου στο ψηφιακό περιβάλλον παρουσίασαν ο κ. Φραγκίσκος Μονογυιός, CCO της ADWEB, the digital hub και ο Νίκος Πανταζόπουλος, Sales Executive  της ΑΤC, Athens Technology Center, προκειμένου να καταγραφούν οι δυνατότητες και τα εργαλεία που διαθέτουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον κόσμο της νέας τεχνολογίας και την αναπροσαρμογής του μοντέλου προώθησης και διαφήμισης. 

Για θέματα που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) κ. Αντώνης Μουντάκης, ο νομικός κ. Τρύφωνας Δάρας, ο αναπληρωτής καθηγητής  του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ κ. Αντώνης Σκαμνάκης και η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ κ. Ιωάννα Κωσταρέλλα

 

*Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου συγχαίρει τα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΣΗΠΕ που εξελέγη την Κυριακή 12 Ιουλίου και εύχεται να συνεχιστεί η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους συνδικαλιστικούς φορείς των εβδομαδιαίων και ημερήσιων εφημερίδων της Περιφέρειας.  

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα