Πέμπτη, 05/08/2021 | 04:49

Π.Ε. Πρέβεζας-Κορονοϊός : Η Σέρβα Τουρίστρια το πρώτο εισαγόμενο Κρούσμα- απομονωμένη στο ξενοδοχείο καραντίνας

343 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/07/2020, 10:20 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Απομονωμένη στον ξενοδοχείο καραντίνας στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, βρίσκεται από την Παρασκευή 10 Ιουλίου, το πρώτο εισαγώμενο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού στον νομό Πρέβεζας. Πρόκειται για τουρίστρια που πήγε για τις διακοπές της στην Πάργα.

Η νεαρή γυναίκα είναι ένα από τα 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοινωση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα ανήκει στα 40 θετικα δείγματα που εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Η ίδια παραμένει ασυμπτωματική και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στην  Πρέβεζα, όπου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει νέα πρόσθετα μέτρα για τους επισκέπτες που θα εισέρχονται στη χώρα αλλά και τους ελέγχους που θα διενεργούνται στις πύλες εισόδου.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά:

1ον. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2ον. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3ον. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας: «Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, η Πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορονοϊού. Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη «νέα κανονικότητα», τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Τονίσαμε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο  εφησυχασμό. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης.

Υπαγορεύει ταυτόχρονα, πρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Κυρίως, από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες.

Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.»

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειον

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα