Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:16

Νέες Ειδικότητες από το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας

813 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2020, 5:15 μμ | 0 σχόλια

 

Η Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών της με τους παράγοντες και φορείς την τοπικής και περιφερειακής αγοράς εργασίας, στα πλαίσια διερεύνησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της δημιουργίας πλαισίου και σχεδιασμού συνεργατών-συνεργειών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την οριστική υποβολή της πρότασής της για την δημιουργία των νέων ειδικοτήτων του χειμερινού εξαμήνου 2020Β’.

Ταυτόχρονα καλεί τους ενδιαφερόμενους να «καταθέτουν» την επιθυμία τους για να συμπεριληφθούν στους σπουδαστές του νέου εξαμήνου κατάρτισης (Οκτώβριος 2020),

 στο: grammateia@iek-prevez.pre.sch.gr

καταχωρώντας το Ονοματεπώνυμό  τους , τον αριθμό του τηλεφώνου τους, ώστε να ειδοποιηθούν έγκαιρα για τον χρόνο υποβολής της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η ειδικότητα έχει μεγάλη ζήτηση από υποψήφιους καταρτιζόμενους ή έχει υλοποιηθεί –διαχρονικά- με μεγάλη επιτυχία & με σημαντική δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση. Επιπρόσθετα το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας διαθέτει εμπειρία λειτουργίας της ειδικότητας.

  1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Ειδικότητα που υλοποιέιται με επιτυχία με τη συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας ,δημιουργώντας , ταυτόχρονα, προοπτικές για υλοποίηση τμημάτων Μαθητείας. Η ειδικότητα προτείνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Πρέβεζας για συνεργασία – συνέργεια.

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ & ΑNΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πλήθος επιχειρήσεων με ανάγκες σε εξιδικευμένο προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη ( Μαρίνες, Ναυτιλιακές εταιρίες, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κλπ).

 

  1. ΞΕΝΑΓΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (άτομα με προβλήματα όρασης & ακοής)

Η περιοχή διαθέτει πληθώρα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και τα τελευταία χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια για την ανάδειξη και αξιοποίησή τους.Εδώ και χρόνια το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας συνεργάζεται άψογα με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τη ΛΚ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία υποστηρίζει την κατάρτιση σε σχετικές ειδικότητες.

5.ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥΕιδικότητα του κλάδου Υγείας με μεγάλη ζήτηση. Έχει εκφραστεί – ήδη- η διαβεβαίωση από παράγοντες και φορείς Υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι θα συμβάλουν ενεργά (ως συνεργάτες στην υλοποίηση της κατάρτισης των σπουδαστών του τμήματος, όπως άλλωστε –με επιτυχία – συνέβαλλαν στην κατάρτιση ειδικοτήτων της Ομάδας Προσανατολισμού «Υγείας και Πρόνοιας», τα προηγούμενα χρόνια.

  • Οι εγγραφές σπουδαστών/τριών στις παραπάνω νέες ειδικότητες θα προκηρυχθούν από το ΥΠΑΙΘ και θα κληθούν οι απόφοιτοι Λυκείων (ανεξαρτήτως του χρόνου αποφοίτησης) όλων των τύπων Λυκείων να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρέβεζα 30/07/2020

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γ. Αναγνωστάκης

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα