Πέμπτη, 05/08/2021 | 04:16

Με επιτυχία η infoday για το Film Office στην Ήπειρο

215 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/07/2020, 5:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Πληροφόρησης (Infoday) του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων LIMNI του Ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα εκδήλωση ενημέρωσης και πληροφόρησης του έργου CIAK το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020.

Την Infoday χαιρέτισε η κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου και ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Η Υπεύθυνη του Έργου (Project Manager) και συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Δήμητρα Ρογκότη εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το έργο CIAK.

Η κα Μπραΐμη αναφέρθηκε στα Προγράμματα Interreg Περιφέρειας Ηπείρου και πόσο αυτά συνεισφέρουν στην ανάπτυξή της. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο βραβευμένος σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας του Film Office Ηπείρου ενώ έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή στις κινηματογραφικές παραγωγές που έγιναν στην Ελλάδα, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και συνέβαλαν στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρων περιοχών.

Τέλος, το λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση κινηματογράφου και οικονομίας δίνοντας παραδείγματα επιτυχημένων παραγωγών από το εξωτερικό.

 

Λίγα λόγια για το έργο «CIAK»

 

Το ευρωπαϊκό έργο CIAK θα αξιοποιήσει τον οπτικοακουστικό δημιουργικό τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου άυλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

 Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία Film Offices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα