Τετάρτη, 24/04/2024 | 21:17

Κώστας Μπάρκας: Όλα στο φως. Καμία απόπειρα συγκάλυψης από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι

533 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/07/2020, 11:30 πμ | 0 σχόλια

 

 

Απέναντι στην αήθη επίθεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έφτασαν να εκστομίζουν χαρακτηρισμούς για «μαφία του ΣΥΡΙΖΑ», η θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι σαφής και κατηγορηματική, όπως την περιέγραψε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open: όλα στο φως.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας, «Μετά το δημοσίευμα που έρχεται δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι και καταγράφει ένα διάλογο μεταξύ δύο ανωτάτων στελεχών της Πυροσβεστικής, στον οποίο εμπλέκεται το όνομα της κ. Γεροβασίλη, είναι γνωστό ότι εμείς θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων εμπλέκουν το όνομά της. Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Όλα στο φως. Η ίδια η κ. Γεροβασίλη έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που έχει στη διάθεσή της και θεωρώ ότι δεν έχει καμία εμπλοκή η κ. Γεροβασίλη και η τότε πολιτική ηγεσία σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης. Όλα στο φως, ώστε να μπορέσουν και οι άνθρωποι που καταστράφηκαν να βρουν την ησυχία τους. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να εμπλέξει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά δεν θα τα καταφέρει.».

Ο κ. Μπάρκας τοποθετήθηκε και στη διαπραγμάτευση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με το ύψος και τους όρους της οικονομικής βοήθειας, που θα δοθούν στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής, σημειώνοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης δημιουργήθηκαν υψηλές προσδοκίες για δισεκατομμύρια ευρώ, με τη μορφή παροχών από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα οι προσδοκίες αυτές καταρρέουν, λόγω και της σκληρής στάσης που επιδεικνύουν οι χώρες του Βορρά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας «Δυστυχώς οι προσδοκίες καταρρέουν. Όλα αυτά που μας έλεγαν για δισεκατομμύρια βοήθημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα έρθουν χωρίς μέτρα, με τη μορφή επιδοτήσεων. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο. Η σκληρή στάση των χωρών του Βορρά δημιουργεί μια δυσαρμονία, όσον αφορά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Θεωρώ ότι θα επιτευχθεί μια «σκληρή» συμφωνία και φοβάμαι ότι θα έρθουν νέα Μνημόνια, βάσει και αυτών που επισημαίνονται από όσους παρακολουθούν τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα