Παρασκευή, 17/09/2021 | 00:38

Αυτοί οι δυο εξαπατούσαν ηλικιωμένους – Καταζητείται η γυναίκα

262 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/07/2020, 5:29 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο ατόμων που κατηγορούνται για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφή χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Όταν τα θύματά τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή όταν ο χρόνος δράσης τους ήταν περιορισμένος, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά. Σε μια περίπτωση, που ήταν και αφορμή για να συλληφθεί ο 39χρονος, προσέγγισαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν να τους δώσει χρήματα. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του ηλικιωμένου. Αυτός όμως αντελήφθη ότι πρόκειται για απάτη και κατόπιν αυτού ετράπησαν σε φυγή.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:

Ζέρβα Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη

Και τη μη συλληφθείσα:

ΣΤΡΑΤΗ Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα