Παρασκευή, 07/05/2021 | 15:46

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΡΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Ένας ακόμα άφησε την τελευταία του πνοή στο χώρο δουλειάς

255 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/06/2020, 8:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΡΤΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑ

Union of workers in Milk, Food & Beverages Artas – Prevezas

Αρ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Άρτας, 40/2016, βιβλίο σωμ. 917/2016

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Τηλ: 6978134452 , fax: 2681028023, email: syndikato.gtp.ap@gmail.com

Αρτα 7/6/2020

 

Ένας ακόμα εργαζόμενος δε γύρισε σπίτι του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο χώρο δουλειάς.

 

Ο 29 χρονος συνάδελφος που εργάζονταν στο εργοστάσιο Ήπειρος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία το Σάββατο 6/6/2020. Το σωματείο μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και παράλληλα απαιτεί τόσο από τη διοίκηση της εταιρείας όσο και από κάθε αρμόδιο φορέα απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του. 

Πρόκειται για ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό του κέρδους, προαναγγελθέν από την εντατικοποίηση, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την ασυδοσία της εργοδοσίας που έχουν αποθρασύνει όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.

Καταγγέλουμε την εργοδοσία στο εργοστάσιο Ήπειρος που είχε το θράσσος να μην ενημερώσει ούτε την οικογένεια του συναδέλφου μας για το συμβάν , αλλά ούτε να δηλώσει το εργατικό θανατηφόρο  ατύχημα και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την επιθέωρηση εργασίας και τους αρμόδιους φορείς.

Να βγάλουμε συμπεράσματα:  Η περιβόητη “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται θα πατήσει πάνω στους μισθούς και τα δικαιώματά μας, μέχρι και την ίδια τη ζωή μας. Η “ανταγωνιστικότητα” που επιζητούν, δεν είναι κοινός μας σκοπός, αλλά η αιτία πίσω από τέτοια εγκλήματα. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί πείνας, σακατεμένοι εργάτες, ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα.

Η υπόθεση κυριολεκτικά της ζωής μας περνά μέσα από τα δικά μας χέρια. Κανείς δεν χάρισε στην τάξη μας όλες τις προηγούμενες κατακτήσεις που μας πήραν. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η οργάνωση στο Συνδικάτο και η διεκδίκηση αιτημάτων όπως:

Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Συστηματική παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ιδιαίτερη φροντίδα στις γυναίκες εργαζόμενες.

Την ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με επιστημονικό – τεχνικό προσωπικό και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή. Συστηματικούς ελέγχους για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και όχι οι επιθεωρητές να τρέχουν πίσω από τα εργατικά ατυχήματα αντί να συμβάλλουν στην πρόληψή τους

Εκ των πραγμάτων,  η διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8.οο το βράδυ από το Κιλκίς, παίρνει άλλη τροπή. Η οργή γίνεται οργάνωση, αντεπίθεση δύναμη ανατροπής!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα