Πέμπτη, 18/04/2024 | 13:31

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

505 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2020, 1:12 πμ | 0 σχόλια

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11/06 7:30μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Συναγωνιστές – συναγωνίστριες

Ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας συμπορεύεται και παλεύει μαζί με όλα τα ταξικά σωματεία να ακουστεί ακόμα μια φορά, ακόμα πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

  • Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας για όλους

  • Για την κατάργηση όλων των Αντεργατικών νόμων που με πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία.

Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας εμπόρευμα χρεοκόπησε. Χρεοκόπησε γιατί αυτή είναι που ευθύνεται για τα χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας ( ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εντατικοποίηση κτλ)

Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥ μετατράπηκε σε σύστημα Υγείας για μία νόσο αφήνοντας απ΄ έξω χιλιάδες χρονίως πάσχοντες, χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική. Ξαναβγάζει απ το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημοσίου συστήματος υγείας από του ιδιώτες.

Το νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι φτιαγμένο από τα παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος που πρέπει να μειωθεί, ως δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί, για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων

Το σχέδιο τους για το νέο ΕΣΥ έχει ως πρότυπο τα σαθρά οικοδομήματα των συστημάτων Υγείας άλλων καπιταλιστικών χωρών της ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, που κατέρρευσαν από έναν ιο, που έθαψαν κάτω από τα σάπια θεμέλια τους, εκατόμβες νεκρών.

Σχεδιάζουν νέα επέλαση σε βάρος μας

Απέναντί μας έχουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους που ελέγχουν την οικονομία και την έρευνα, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ. Τα δικά τους συμφέροντα υπηρετεί η πολιτική που διαθέτει 14 δις ευρώ για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ θεωρεί σπατάλη την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και ιδεοληψία την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας

Είναι τεράστιες οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, για την συστηματική απόρριψη του αιτήματος για δημιουργία κρατικού φορέα για παραγωγή και διάθεση φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού, ώστε η προμήθεια του αναγκαίου υλικού να μην εξαρτάται ούτε από επιχειρηματικά συμφέροντα , ούτε από τον πόλεμο που μαίνεται στην παγκόσμια αγορά, όπως ομολόγησε ο υπουργός Υγείας

Προειδοποιούμε ότι οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και η λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των σθενών. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ανυπομονούν να επεκτείνουν την δράση τους σε Υγεία -πρόνοια και ασφάλιση για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα και την Υγεία του λαού

Διεκδικούμε

  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και όλων των αντερφγατικών νόμων

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

  • Οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων Υγείας και πρόνοιας

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Υγείας με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων όσω εργάζονται σε αντίσοιχες συνθήκες

  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της Υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

  • Πρόσληψη μόνιμων γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας στις δημόσιες μονάδες υγείας

  • Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα υγείας -πρόνοιας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Πρέβεζα 09-06-2020 Το ΔΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα