Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:37

Πρέβεζα: Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής οδεύει προς…. Ιωάννινα;

975 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/06/2020, 1:43 μμ | 0 σχόλια

 

 

Αν και δεν υπάχει επίσημη ανακοίνωση προς την παραπάνω εξέλιξη, ασφαλείς πηγές τις οποίες έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτό και… ορατό ενδεχόμενο το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοιοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα, να μετεγκατασταθεί, να ενσωματωθεί, να “απορροφηθεί” μαζι με τις άλλες Πανεπιστημιακές σχολές στα Γιάννενα.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμόδιους τοπικούς φορείς του νομού Πρέβεζας, να ασχοληθούν άμεσα με το ζήτημα!

Πριν χρόνια όταν η Πρέβεζα, διέθετε δύο τμήματα ΤΕΙ στον τομέα των οικονομικών, αυτά της Λογιστικής και  Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Εργασιών, επιμέναμε προς πάσα κατεύθυνση να ενταθούν και να επικεντρωθούν οι προσπάθεις των φορέων μας, να έρθει ένα ακόμη τμήμα ΤΕΙ της ίδιας ειδικότητας, ώστε να δημιουργηθεί στην Πρέβεζα, σχολή διοίκησης και οικονομίας (Σ.Δ.Ο.). Οι φορείς μας όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά έγινε και συγχώνευση των δύο τμημάτων σε… ένα. Υπήρξαν κατόπιν… εορτής, διαμαρτυρίες των φορέων μας, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Σήμερα που στην Πρέβεζα, υπάρχουν οι μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις για το τριτοβάθμιο ίδρυμα, που κατά γενική ομολογία το επίπεδο σπουδών είναι υψηλό, γεγονός που είναι γνωστό στην Ακαδημαϊκή κοινότητα στο Πανελλήνιο, σήμερα που οι υποδομές συνεχώς αναβαθμίζονται, θα είναι τραγικό, να χάσει η Πρέβεζα το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και να πάει στα… Γιάννενα.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς να δράσουν έγκαιρα πριν γίνει πράξη, αυτό που μοιάζει ως κάτι παραπάνω από ανοιχτό ενδεχόμενο. Πριν δηλαδή η Πρέβεζα, χάσει το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και πάει στα Γιάννενα. Η Έμφαση θα πρέπει να δοθεί ώστε να έχουμε την έλευση και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων και όχι να χάσουμε και το μοναδικό συγχωνευμένο που υπάρχει στην Πρέβεζα.

Κρούουμε τον Κώδωνα του Κινδύνου, όσο πιο νωρίς μπορούμε, διότι μετά από ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη, θα είναι.. αργά για δάκρυα και καταγγελίες από τους τοπικούς φορείς!

Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα