Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:26

Πρέβεζάνος καθηγητής Πανεπιστημίου: Από τους πρώτους που είδαν το “σκηνικό” στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία!

936 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/06/2020, 1:34 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τα ερωτήματα ήταν πολλά μετά από αυτή την ανάρτηση στο διαδίκτυο Ρώσου, που είδε στο κτίριο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, στη Ρωσία να κυματίζουν δύο σημαίες.

Η μία ήταν η σημαία της Αμερικής και η άλλη της κοινότητας ΛΟΑΤ. Για όσοι-όσες δεν γνωρίζουν ΛΟΑΤ (αγγλικάLGBT) είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις ΛεσβίαΟμοφυλόφιλοςΑμφιφυλόφιλος και Τρανς, το οποίο μερικές φορές συναντάται και ως ΛΟΑΔ, ερμηνεύοντας τα τρανς άτομα ως διαφυλικά. Το διεθνές αρκτικόλεξο είναι LGBT ή GLBT (Lesbian, Gay, Bisexual και Transgender). Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που και βλέποντας και τις δύο σημαίες μαζί να κυματίζουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία έβγαλαν  συμπεράσματα ότι ήταν μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Από τους πρώτους που είδαν το σκηνικό να εκτυλίσσεται ήταν Πρεβεζάνος καθηγητής Πανεπιστημίου.

Από νωρίς το πρωί, δύο σημαίες εμφανίστηκαν στο κεντρικό κτίριο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, το ένα ήταν η Εθνική Σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών και το δεύτερο η πολύχρωμη σημαία της κοινότητας των ΛΟΑΤ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤ, έμεινε δίπλα στην αστερόεσσα. Ίσως, οι υπεύθυνοι της πρεσβείας να επηρεάστηκαν σε αυτή του την απόφαση από την εκνευρισμένη αντίδραση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών που απάντησε, υψώνοντας το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ δίπλα στο σύμβολο της γκέι κοινότητας στο γκέι μπαρ «Μπλε στρείδι».

Αυτό είναι ένα νέο και πρωτοφανές φαινόμενο στη διεθνή πρακτική. Η διπλωματική εκπροσώπηση στο εξωτερικό αρχίζει αγνοεί τα συμφέροντα του κράτους και της πλειονότητας των φορολογουμένων του, και να εκφράζει τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης μικρής ομάδας ανθρώπων. Σήμερα οι υποστηρικτές των ΛΟΑΤ ενώθηκαν επιθετικά με τους λεγόμενους ακτιβιστές των μαύρων δικαιωμάτων, απειλώντας να «καταστρέψουν το σύστημα». Ωστόσο, το «σύστημα» είναι το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και οι πρεσβείες του στο εξωτερικό. Εδώ έρχεται το λογικό αδιέξοδο: πώς μπορεί το ένα να συνδυαστεί με το άλλο;

«Πώς είναι, όμως τα πράγματα στη Ρωσία; » Η σύγχρονη κοινωνιολογική έρευνα που διεξήχθη στη Ρωσία δείχνει ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυπική ούτε επιθυμητή και δεν θεωρείται από την κοινωνία ως ηθικό πρότυπο. Αυτό ισχύει, παρεμπιπτόντως, για τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετα-σοβιετικών χωρών και των Βαλκανίων, όπου οι παραδοσιακές οικογενειακές αξίες είναι ισχυρές και η δέσμευση για τη χριστιανική θρησκεία παραμένει. Ταυτόχρονα, τα άτομα με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό συνήθως δεν αντιμετωπίζουν περιορισμούς στις ελευθερίες τους στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, σε συνέντευξή του στην ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, τόνισε ότι η ρωσική κοινωνία είναι «αρκετά φιλελεύθερη» και συμπεριφέρεται στα μέλη της κοινότητας με τον ίδιο τρόπο, όπως όλους του πολίτες.

Κατά την γνώμη ενός Ρώσου διπλωμάτη, η ομαλοποίηση της ομοφυλοφιλίας είναι συνέπεια της άκρατης εκμετάλλευσης της ιδέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που οδηγείται σε λογικό ατόπημα. Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια επαναδιαμόρφωσης του ανθρώπινου προσώπου με στόχο το πολιτικό όφελος από μια στενή ομάδα ανθρώπων. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο για την διαδικασία της αποτελεσματικής χειραγώγησης της δημόσιας συνείδησης. Η διαδικασία ξεκινά από το αδιανόητο περνά στο ριζοσπαστικό γίνεται αποδεκτό, συνεπώς και λογικό, στην συνέχεια δημοφιλές, συνεπώς πολιτική και κανόνας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακριβώς απέναντι από το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβεία στη Μόσχα  που υπάρχει Gay bar με την ονομασία “Μπλε στρείδι” η ονομασία μας παραπέμπει  στη γνωστή Αμερικάνικη ταινία… (Μεγάλη των Μπάτσων σχολή)….

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα