Τετάρτη, 24/04/2024 | 21:35

Παράσταση στον ΟΑΕΔ επιτροπής μελών του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας που ανήκουν στη ΛΑΝΤΖΑ

1127 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2020, 3:46 μμ | 1 σχόλιο

Παράσταση στον ΟΑΕΔ επιτροπής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του  σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας που ανήκουν στη ΛΑΝΤΖΑ

 

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στο τουρισμό την  10/6 μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό –επισιτισμό Πάργας εφαρμόζοντας την απόφαση της σύσκεψης εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στη Πάργα στις 23 Μάη  πραγματοποίησαν συνάντηση στον ΟΑΕΔ για να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα αιτήματα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη:   

 Λέμε όχι στην εκ περιτροπής εργασία και παλεύουμε :

1) για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγεία (προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού –ΜΕΘ, μαζικά τέστ).  Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με συνεχής ελέγχους.  Διαγνωστικά τεστ σε όσους έρχονται στη χώρα. Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας .  

2) Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί (ξενοδοχεία, επισιτισμός, αεροδρόμια κτλ). Εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (μισθός, ρεπό, άδεια κτλ). Μόλις λήξει η σεζόν ταμείο ανεργίας για όλους. Να σταματήσουν οι παράνομες  «ειδοποιήσεις» από μεριά μερίδας εργοδοτών ότι δεν επαναπροσλαμβάνονται εργαζόμενες/οι. 

3) Στις επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας που  κλείσανε το διάστημα της καραντίνας και ανοίγουνε τώρα, καμιά απόλυση , καμιά μείωση μισθού καμιά ελαστικοποίηση.  Στις επιχειρήσεις που κλείσανε και δεν ανοίγουν επέκταση του επιδόματος μέχρι την εύρεση εργασίας.

5) Πλήρη υγειονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Κάλυψη των ενσήμων για  όσους κατοχυρώνουν σύνταξη το  2020-2021.

7) αναστολή πληρωμών, κατάργηση δημοτικών τελών για τους εργαζόμενους και τους ανέργους 

Δε  θα πληρώσουμε εμείς  τη κρίση. Να πληρώσουν αυτοί  που κέρδισαν από το «τουριστικό θαύμα» τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από το συσσωρευμένο πλούτο, λεφτά υπάρχουν: είναι τα δηλωμένα 22 δις κέρδη της περσινής χρονιάς και τα 126 δις που καρπώθηκαν οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι μέσα σε μια δεκαετία

 

Χαιρετίζουμε την πανελλαδική  κινητοποίηση σήμερα 10/6 στην Αθήνα και καλούμε σε γενική συνέλευση άμεσα. 

 

επιτροπή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου 

του  σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας που ανήκουν στη ΛΑΝΤΖΑ-αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό και επισιτισμό

 

10 Ιούνη 2020

 

1 σχόλιο για “Παράσταση στον ΟΑΕΔ επιτροπής μελών του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας που ανήκουν στη ΛΑΝΤΖΑ”

  1. Ο/Η Ανώνυμο λέει:

    Στο πεζοδρόμιο και σε ποιόν κατατέθηκαν τα αιτήματα;;; Μήπως ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ δεν γνωρίζουν τα δικαιωματα τους;δεν νομίζω!!! Άρα κάτι άλλο συμβαίνει!!!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα