Κυριακή, 21/07/2024 | 02:57

Ο Δήμος Ιωαννιτών βραβεύει δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα “Πάμε Ανακύκλωση”

554 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2020, 3:57 μμ | 0 σχόλια

 

 

Εντυπωσιακή η προσπάθεια των μαθητών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» 2019-2020 στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους, καθώς η προσπάθεια των μαθητών ήταν εντυπωσιακή παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά. 

Τα δημοτικά σχολεία (34 σε αριθμό) συνέλεξαν περισσότερα από 12.200 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε μέσω της δωρεάς πόντων στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Τα πρώτα σχολεία θα επιβραβευτούν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία θα λάβουν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθεια τους. 

Τη βράβευση υποστηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η ΑΦΗΣ, το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και η Αειφορική Ηπείρου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ με στόχο να τιμήσει τους μαθητές, που απέδειξαν ότι είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την προάσπιση του περιβάλλοντος, θα παραδώσει τους επαίνους των σχολείων και τα δώρα των χορηγών στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων, την Πέμπτη 11/6 και ώρα 10.00 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο. 

Ο Δήμος θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις περιβαλλοντικές δράσεις προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης, αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα