Σάββατο, 20/04/2024 | 17:05

Κώστας Μπάρκας: Βάφτισαν τους ανέργους «μη ενεργό πληθυσμό»

446 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/06/2020, 11:12 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διάφορα κολπάκια και «βαφτίζοντας» μη ενεργό πληθυσμό τους ανέργους προσπαθεί να εμφανίσει την ανεργία λιγότερο αυξημένη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Κάνουν κόλπα με τα οποία γελάει ο κόσμος, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί τη μόνη κυβέρνηση διεθνώς που ουσιαστικά δεν στηρίζει την εργασία, αλλά επιδοτεί την ανεργία, καταργεί εργασιακά δικαιώματα, μειώνει μισθούς και επιδόματα, χτυπά ακόμη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, προκαλώντας ζημιά τόσο μεγάλη, ώστε να μην επαρκούν πια ούτε τα αποθεματικά που της άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Καμία «κανονικότητα» δεν επέστρεψε στην εργασία. Δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνουν να μας φέρνουν σε μία άλλη πραγματικότητα, με μισή απασχόληση και μισό μισθό. Νομοθετεί πρόγραμμα που επί της ουσίας μειώνει τους μισθούς των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατά τουλάχιστον 20%, μειώνει τα ήδη πετσοκομμένα δώρα και επιδόματα, επί της ουσίας επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα, υποστηρίζοντας ότι είναι η πανδημία που επιβάλλει αυτή την πραγματικότητα και πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι άλλες χώρες παγκοσμίως δεν κάνουν αυτό, επιδιώκουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, επιδοτούν την εργασία, αλλά ο νεοφιλελεύθερος κ. Βρούτσης και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθενται στην εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν την κατάσταση της εργασίας. Και αυτό θα επιδεινώσει την θέση και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που ούτε αυτούς βοηθούν, την «ραχοκοκκαλιά» της ελληνικής οικονομίας. Στον επισιτισμό ειδικά οι περισσότεροι δεν θα δουλέψουν φέτος, η ανεργία αυξάνεται.».

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στην ευθύνη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει ειδικά αυτή την περίοδο, ακόμη περισσότερο την εργασία, τους εργαζόμενους και όσους έχουν μείνει χωρίς αρωγή από την πολιτεία. Όπως σημείωσε ειδικότερα «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, και θα πρέπει να είναι στόχος όλων, να στηρίξουμε την εργασία, τους ανθρώπους που έχουν μείνει μόνοι τους σε αυτή την δύσκολη φάση. Υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες, που από το lockdown μέχρι σήμερα έχουν πάρει μόνο 800 ευρώ, μια οικογένεια μόνο 800 ευρώ σε ένα τρίμηνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι, αυτή την πραγματικότητα πρέπει να την αναδείξουμε και πολιτικά και στην κοινωνία. Να μιλήσουμε με αυτό τον κόσμο, να βρεθούμε κοντά του, να μην του λέμε πράγματα εκτός πραγματικότητας, αλλά τι κάναμε εμείς και τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με τα χρήματα που διαθέτει. Και τι κάνει τελικά, δηλαδή ότι δεν κάνει τίποτα.». 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως προς τις συνέπειες και το εύρος της ύφεσης, που θα αφήσει πίσω της η πανδημία, σημειώνοντας ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη απειλούν να προκαλέσουν πλέον ζημιά τόσο μεγάλη ώστε να μην είναι επαρκή τα αποθέματα των 37 δισ. ευρώ που άφησε στην χώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι` αυτό και με το αρχικό πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι και με το επικαιροποιημένο #ΜένουμεΌρθιοι2, ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας είπε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι πρέπει να ρίξει τώρα χρήματα στην αγορά, ακόμα και τώρα, ώστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας να μην έχουμε πολύ μεγάλη ύφεση. Γιατί αν έχουμε πολύ μεγάλη ύφεση τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, πολύ δύσκολα η οικονομία θα επανεκκινήσει. Αυτό κάνουν οι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Με το «καλό» σενάριο Μητσοτάκη, με ύφεση 10%, θα είναι μία κατεστραμμένη οικονομία, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.».

 

Ακούστε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:  

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-19-2020-236138830 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα