Σάββατο, 19/06/2021 | 13:54

Κορονοϊός: Η πτήση από το Κατάρ που εκτόξευσε τα κρούσματα

314 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2020, 6:22 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συνολικά 12 από τα 19 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έφτασαν στην Ελλάδα με πτήση από τη Ντόχα. Ανησυχία για το άνοιγμα των αεροδρομίων και προσωρινή αναστολή πτήσεων από Κατάρ.

Μετά από αρκετές μέρες ανακοινώθηκε διψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, τα οποία προήλθαν κυρίως από την Ντόχα. Ειδικότερα, σχετικά με τα 19 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 12  προέκυψαν από πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” τη Δευτέρα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί μια σχετική ανησυχία σχετικά με το εγχείρημα του ανοίγματος των αεροδρομίων και τον ερχομό τουριστών.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σε καραντίνα οι επιβάτες

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου. Επίσης, μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα