Πέμπτη, 25/04/2024 | 16:44

Κορονοϊός: “Ευλογημένος”, “Ευνοημένος” , “τυχερός” και ασφαλής ο Νομός Πρέβεζας!

687 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/06/2020, 6:11 μμ | 0 σχόλια

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 30 Ιουνίου προέκυψαν  20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3409, εκ των οποίων το 54.9%  αφορά άνδρες.

Και σε επίπεδο Ηπείρου το ζήτημα είναι σε χαμηλά επίπεδα, αφού η φωτιά που … “άναψε” στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας φαίνεται να σβήνει, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, το ζήτημα μοιάζει πλήρες ελεγχόμενο. Ελάχιστα κρούσματα και περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται, εκτός  ίσως μίας.

Σε ότι αφορά το νομό Πρέβεζας, φαίνεται να τη “βγάζει καθαρή” από αυτή την περιπέτεια. Μπορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να προδειδοποιεί και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον Κορονοϊό, ότι δεν τελειώνει αλλά επιταχύνεται, όμως αφορά μακρινές περιοχές από τη δική μας περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας ιός που “ταξιδεύει” από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη και η προσοχή πρέπει πάντα να υπάρχει. Να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, να τηρούνται οι αποστάσεις και βέβαια όπως έχουμε τονίσει ξανά “έμφαση” στην ατομική ευθύνη για να βγούμε εντελώς αλώβητοι από τον Κορονοϊό.

Συμπληρώθηκε ένα εξάμηνο από όταν έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο ο ύπουλος ιός και στην περιοχή μας τα 4-5 κρούσματα που δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά, δείχνουν ότι ο νομός Πρέβεζας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσει έτσι.

Αναφορικά λοιπόν με τον Κορονοϊό όλα δείχνουν, όλους αυτούς τους μήνες ότι ο νομός Πρέβεζας είναι και “ευλογημένος” και “ευνοημένος” και “τυχερός” και βέβαια ασφαλής προορισμός.

Τα καταστήματα να συνεχίσουν να τηρούν τα προβλεπόμενα, οι πολίτες του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα γράψουμε… ρεκόρ στην ιστορία!

Δίκαια η περιοχή μας χαρακτηρίζεται ως  ασφαλής περιοχή και θα κάνω επίλογο με μια ατάκα συμπολίτη μας: ” Είναι τόσο όμορφος και τόσο σαγηνευτικός ο νομός Πρέβεζας που ο Κορονοϊός δεν τολμά να πλησιάσει”

Μακάρι και η συνέχεια να είναι ανάλογη.

Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα