Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:46

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

761 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/06/2020, 10:26 πμ | 0 σχόλια

 

 

        ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 12/6/2020

 

                                         ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας, του Σωματείου Σερβιτόρων-Ξενοδοχειακών Υπαλλήλων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας και του Σωματείου εργαζομένων τουρισμού-επισιτισμού Πάργας συμμετείχε δίνοντας αγωνιστικό παρών στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού στην Αθήνα. 

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας άκουσαν την κραυγή αγωνίας χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου καθώς και τα αιτήματά μας για καθολική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, για επαναπροσλήψεις, για την αναπλήρωση των μισθών και την κάλυψη των ανέργων.

Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, φούρνους, τουριστικά καταλύματα συνεχούς απασχόλησης κλείνουν δυο μήνες απλήρωτοι, καθώς τα 534,00€ από την αναστολή σύμβασης, ακόμα δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Να θυμίσουμε πως η τελευταία φορά που οι εργαζόμενοι είδαν χρήματα στην τσέπη τους ήταν 11-12 Απριλίου.

Σε χειρότερη κατάσταση οι συνάδελφοι  που εργάζονται εποχικά στον κλάδο καθώς όχι μόνο είναι απλήρωτοι μήνες, αλλά είναι και στον αέρα οι επαναπροσλήψεις τους καθώς ΑΚΟΜΑ περιμένουμε να βγει η Κ.Υ.Α. που θα επιβάλλει τις επαναπροσλήψεις και την αναστολή σύμβασης!

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα, μέχρι την πλήρη δικαίωση.

Φτάνει πια! Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα!

                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα