Σάββατο, 16/10/2021 | 11:31

Βλέπουν δεύτερο κύμα κορονοϊού νωρίτερα! “Ο ιός δε συγχωρεί κανένα λάθος”

249 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/06/2020, 1:19 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τα λεγόμενα του καθηγητή λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Ν. Σύψα, απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φοβόμασταν. Μετά τα 97 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, όλα φαίνεται πως αλλάζουν…

“Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι της πανδημίας που είναι τα ταξίδια από το εξωτερικό (εισαγόμενα κρούσματα) και συνωστισμός και συγχρωτισμός, στην Ελλάδα, ήδη έδωσαν τα πρώτα τους δείγματα ότι είναι σε θέση να κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα μας. Οι επόμενες κινήσεις θα είναι, αφενός μεν τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου να λάβουμε μέτρα και αφετέρου, σε περιοχές της χώρας με πολλά κρούσματα να επανέλθει μια κατάσταση καραντίνας. Οι αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ημέρες”.

Η επιδημία δεν έφυγε. Όσοι πήραν θάρρος από τα λίγα κρούσματα τώρα κατάλαβαν ότι δεν είναι εύκολο και ότι οι συγχρωτισμοί πληρώνονται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγχρωτιζόμαστε ανεξέλεγκτα και να μην το πληρώσουμε και να μην το δούμε μετά από 14 μέρες”.

Μύθος ότι δεν κολλάμε λόγω της ζέστης

“Η αυξημένη θερμοκρασία ενδεχομένως να ελαττώνει τη μεταδοτικότητα κατά 10% με 15% Το υπόλοιπο 85% παραμένει! Υπενθυμίζω ότι ο κύριος τρόπος που έχει ο ιός για να διασπείρεται είναι ο συγχρωτισμός. Όταν παραβιάζουμε τον κανόνα της απόστασης. Να τα αποτελέσματα! Και μπορεί να δούμε τα ίδια αποτελέσματα που έχουμε παραβάσεις. Να δούμε τα ίδια αποτελέσματα σε πιο πολλές μέρες” είπε ο κύριος Σύψας.

“Δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός”

Για τη μαζική έλευση των τουριστών σε λίγες ημέρες, είπε: “Ασφαλώς θα είναι ένας μεγάλος κίνδυνος ο τουρισμός. Δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Απλώς τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί ακριβώς ποιο θα είναι το πλαίσιο με το οποίο θα δεχόμαστε τουρίστες από χώρες υψηλού κινδύνου όπως είναι η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία. Σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις. Ιδίως υπό το φως των εισαγόμενων κρουσμάτων απότη Γερμανία”.

Νωρίτερα το δεύτερο κύμα;

Σε ερώτηση για το αν βλέπει να έρχεται νωρίτερα ένα δεύτερο κύμα του ιού, ο κύριος Σύψας απαντά:

“Αν έχουμε κακές εξελίξεις όσων αφορά τον τουρισμό και την εγχώρια επιδημία με τον συγχρωτισμό, ενδεχομένως να έρθει νωρίτερα. Μην αμφιβάλει κανείς για αυτό! Ο ιός μας έχει μάθει ένα πράγμα: Ότι δε συγχωρεί κανένα λάθος”.

Το ότι επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊό, για τον ίδιο “είναι ένα κακό νέο. Είναι προφανές ότι έχουμε ανάγκη ενημέρωσης, προφανώς υπάρχει κίνδυνος η επιδημία να αρχίσει σιγά σιγά να επανακάμπτει και πρέπει οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση”…

Πηγή: ΑΝΤ1

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα