Τετάρτη, 24/04/2024 | 22:56

Ένα Αλεπουδάκι που το έλεγαν “Ροδάκινο” και το έσωσαν ο Λάκης και ο Άγγελος!

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/06/2020, 8:45 πμ | 0 σχόλια

 

Η Φιλοζωία μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ποτέ δεν φταίνε τα ζώα, θεωρώ λάθος ακόμα και η λέξη “παραβατικά” που υπάρχει για ζώα σε νόμο του ελληνικού κράτους. Ο Άνθρωπος είναι το πιο άγριο ον και όταν υπάρχουν θέματα όπως με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα (Την Τετάρτη 10 Ιουνίου είχαμε διαβάζοντας και ποστ του Γιάννη Νικολαίδη, συνολικά 3 επιθέσεις αδέσποτων) φυσικά δεν φταίνε τα ζώα, αλλά οι άνθρωποι που δεν δίνουν λύσεις κοινά αποδεκτές, ώστε και τα ζώα να είναι στους χώρους που να απολαμβάνουν τη φύση, αλλά και οι δημότες Πρέβεζας να είναι πιο  “ασφαλείς”.  Δεν επιτίθενται τα αδέσποτα χωρίς λόγο κια αφορμή κι ας μοιάζει μερικές φορές ότι συμβαίνει έτσι. Πριν έχουν υποστεί βία, έχουν βιώσει άσχημες συνθήκες, πείνα, δίψα για να φτάσουν σε σημείο να επιτεθούν. Η πρότασή μου για τον δήμο Πρέβεζας, είναι στον τεράστιο χώρο που υπάρχει εκεί που είναι το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων να γίνει σε όλη αυτή την έκταση “Πάρκο ζώων”, αν είναι να γίνει ένα καταφύγιο σαν το υπάρχον ή λίγο μεγαλύτερο, θεωρώ δεδομένο ότι τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Πας στο καταφύγιο και σε πιάνει η ψυχή σου από τις ταλαιπωρημένες ψυχούλες που είναι εκεί. Ο Λάκης (ιδιαίτερα αγαπητός και στην Πρέβεζα) μαζί με τον γιό του Άγγελο μας δείχνουν το δρόμο για τη φιλοζωία και ο Λάκης περιγράφει  στο διαδίκτυο για τη συνάντησή τους με Αλεπουδάκι σε χωριό της Άρτας που βρήκαν και πρόσφεραν βοήθεια. Συνέβη την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

“Χθες βράδυ επιστρέφοντας απ το διπλανό χωριό με τον Αγγελο,βρήκαμε στην μέση τού δρόμου αυτό το πανέμορφο φατσάκι.

Είχε ενα μικρό τραύμα στο κεφάλι μάλλον από αυτοκίνητο καί λογικά διάσειση,εντελώς ακίνητο σαν νεκρό.Ομως δεν είχε αποδημήσει εις Κύριον,ανέπνεε καί τα ματάκια του ηταν μισάνοιχτα.
Τον πήραμε μαζί μας,επικοινωνήσαμε με κόσμο εννοείται αλλά ηταν πολύ αργά γιά να βρούμε ιατρείο ανοιχτό.
Τα κατάφερε καί σήμερα κανονίζουμε την πιό ωραία απελευθέρωση,με την ελπίδα οτι θα βρεί την υπόλοιπη οικογένεια.
Ονομάστηκε Ροδάκινο,μιάς καί είναι γλύκα καί χνουδωτό.
(εχει το μέγεθος ενήλικης γάτας).
Μπράβο Ροδάκινο,είσαι δύναμη.”

Λάκη-Άγγελε δεν είναι μόνο ο “Ροδάκινος” δύναμη, η δύναμη της ψυχής σας είναι αυτή που συγκινεί και που διδάσκει πολλά, πάρα πολλά!

Ο Λάκης κι ο Άγγελος μας δείχνουν το δρόμο…

 

Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα