Σάββατο, 23/01/2021 | 00:59

Όλα δείχνουν 1η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων-Δεν υπάρχει απόφαση για τα Δημοτικά

171 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2020, 10:17 πμ | 0 σχόλια

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την επόμενη σχολική χρονιά, συστήνοντας, μάλιστα, στους μαθητές να μην πετάξουν –και να μην καταστρέψουν– τα φετινά τους βιβλία, καθώς θα τα χρειαστούν στην αρχή της επόμενης τάξης.

Την ίδια ώρα, έχει ήδη ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τις ανάγκες σε προσωπικό και αίθουσες.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απέστειλε έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές να διατηρήσουν τα βιβλία τους.

Και αυτό για να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι μαθητές πριν προχωρήσουν στην επόμενη σχολική χρονιά.

Αντίστοιχη εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί και για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, τα οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν.

Παρότι υπάρχει μια σκέψη για επανέναρξη των δημοτικών την 1η Ιουνίου, το σενάριο να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές παραμένει το επικρατέστερο.

Πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει και λάβει εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της επόμενης ύλης, που οι μαθητές πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν πριν προχωρήσουν στις επόμενες τάξεις.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα