Δευτέρα, 27/09/2021 | 09:43

Πρόγραμμα μαμούθ «Αντώνης Τρίτσης» για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

249 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2020, 9:02 πμ | 0 σχόλια

 

Ήταν κάποιες μορφές της πολιτικής ζωής του τόπου που άφησαν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα, ο  Αντώνης Τρίτσης έφυγε από τη ζωή και η τότε Αντίπαλόςτου  στο Δήμο της Αθήνας  Μελίνα Μερκούρη, τον αποχαιρέτησε με έναν συγκινητικό επικήδειο λόγο, αποκαλώντας τον μάλιστα “Πρίγκιπα”.

Ένα όνομα που έδωσε αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα όνομα που συμβολίζει την πολιτική συναίνεση, το όνομα Αντώνης Τρίτσης, δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών για ένα πρόγραμμα μαμούθ για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών, το υπουργείο του σε στενή συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Δημιουργεί, όμως, και το σχέδιο για την επόμενη μέρα, με νέες υποδομές, νέα έργα, για να είναι όλες οι πόλεις και οι περιοχές της Ελλάδας ασφαλείς, βιώσιμες, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Έτσι σήμερα Πέμπτη 7 Μάη οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, θα συνυπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης.

Το νέο πρόγραμμα έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να αναδειχθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας ως πυλώνες αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυσης των θέσεων εργασίας, επανεκκίνησης της οικονομίας και ανάπτυξης.

Το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης (2020- 2023), θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση, που έφυγε από τη ζωή πριν από 28 χρόνια (7-4-1992). Ενός πολιτικού που συμβολίζει την αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση, την ενότητα του ελληνισμού, τις ριζοσπαστικές ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος, με ισχυρή ανεξάρτητη σκέψη, ενός ανθρώπου που ένωσε δυνάμεις και «έχτισε γέφυρες» στην κοινωνία και στην πολιτική.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα