Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:51

Προσχεδιασμένη πρόκληση Ερντογάν-Προσευχή στην Αγία Σοφία με αφορμή την Άλωση της Πόλης

671 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2020, 8:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

Προσευχή στην Αγία Σοφία θα γίνει αύριο, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 10 Μαίου ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε με ένα tweet πως κάτι αναμένεται να συμβεί σύντομα στην Αγία Σοφία. Συγκεκριμένα, ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας έγραφε κάτω από μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας: «Σε νοσταλγήσαμε λίγη υπομονή. Θα το πετύχουμε.».

Αμέσως μετά ο πρόεδρος θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας δηλαδή ο θρησκευτικός ηγέτης του Τουρκικού Ισλάμ, Αλι Ερμπάς ανακοίνωνε ότι στις 12 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν όλα τα τεμένη στη Τουρκία. Όμως, αμέσως μετά παρενέβη προσωπικά ο Ταγίπ Ερντογάν αναιρώντας αυτή την εντολή και επεσήμανε πως η λειτουργία των τζαμιών στην Τουρκία, θα αρχίσει στις 29 Μαϊου. Ημέρα δηλαδή της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης. Είναι φανερό πως η τουρκική προεδρία θα “εργαλειοποιούσε” την υπόθεση της Αγίας Σοφίας προκαλώντας νέα ένταση όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά με το σύνολο της Χριστιανικής Δύσης.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο πως ένα 24ωρο πριν την Παρασκευή 29 Μαίου ο Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοίνωνε πως θα προσερχόταν στην Αγία Σοφία για να προσευχηθεί ανήμερα της Αλώσεως της Πόλης αλλά και ημέρα προσευχής στο Σουνιτικό Ισλάμ.

Με διάγγελμα η ανακοίνωση της προσευχής

Έτσι λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως αύριο βράδυ, 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση, που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην δήλωση αυτή σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας παράλληλα χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: zougla,gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα