Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:55

Πρέβεζα-Ανυπότακτη κίνηση: Το ψήφισμα για την παιδεία & η άρνηση του δημάρχου

415 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2020, 6:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

Δελτίο τύπου

31-05-2020

 

Το παρακάτω ψήφισμα κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γεωργούλης Μιχάλης της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά  και την πόλη της Πρέβεζας» στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Μαΐου 2020. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος αρνήθηκε να τοποθετηθούν οι παρατάξεις πάνω σε αυτό με τη δικαιολογία ότι το ψήφισμα κατατέθηκε την ίδια μέρα της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου και το θέμα πρέπει να μελετηθεί περισσότερο, γι’ αυτό και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση! Το γεγονός ότι η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις όλο το τελευταίο διάστημα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και ότι το ζήτημα των καμερών έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή, δε θεωρήθηκαν επαρκής προϋπόθεση προκειμένου να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. 

Φυσικά, το ότι η παράταξη του κ. Ν. Γεωργάκου είναι φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση, αποτελεί τυχαίο γεγονός… και (δε) σχετίζεται με την εν λόγω αναβολή…

Υ.Γ.1. : Ελπίζουμε τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπίζονται και τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα του Δήμου και οι εισηγήσεις να κατατίθενται δύο μέρες νωρίτερα, κι όχι όπως έγινε π.χ. με την τροπολογία του προϋπολογισμού που κατατέθηκε δύο ώρες πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υ.Γ.2. : Ελπίζουμε επίσης, να συζητηθεί άμεσα το ψήφισμα, το οποίο έχουμε καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και που κι αυτό, επειδή θεωρήθηκε ότι χρήζει περισσότερης μελέτης, παραπέμφθηκε στις καλένδες… 

το γραφείο τύπου

Ψήφισμα

 

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Εν μέσω πανδημίας επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας να φέρει σε συζήτηση το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να σαρώσει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και περιλαμβάνει:  Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων με βάση προαγωγής το 10 για όλες τις τάξεις, τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου –μέτρα που κάνουν το σχολείο εξεταστικό κέντρο -επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο, αξιολόγηση σχολικής μονάδας από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, αύξηση του αριθμού των προτύπων σχολείων, μείωση κατά το 1/3 των μαθητών των ΕΠΑΛ λόγω ηλικιακού ορίου στις εγγραφές, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ποινές τουλάχιστον 2ετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές, άμεση μείωση μετεγγραφών και εισακτέων από του χρόνου στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα κλπ.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που επιτρέπει τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις και που νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» όχι μόνο σε συνθήκες πανδημίας, αλλά ως οργανικό μόνιμο στοιχείο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ειδικά με τη ρύθμιση αυτή για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για άκρως αντιεκπαιδευτική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Όλα αυτά γίνονται σε μόνιμη βάση αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για την αναπαραγωγή των ήδη οξυμένων ταξικών και κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών, την αποστείρωση της ζωντανής εκπαιδευτικής διαδικασίας και σχέσης, την πειθαρχία στις επιλογές του Κυβερνώντων, την απαγόρευση του παιδικού αυθορμητισμού και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Πρόκειται για μια τροπολογία εναρμονισμένη στη «νέα κανονικότητα» στα πλαίσια της οποίας σαρώνονται μισθοί, θέσεις εργασίας, δημοκρατικά δικαιώματα. Χαρακτηριστικά, σε όλες τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, ΣΕΒ αλλά και των πορισμάτων των “εθνικών διαλόγων” για την Παιδεία προτάσσεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως αντιστάθμισμα στο ακριβό δημόσιο ελληνικό σχολείο. 

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Με Αιτήματα 

  • Να αποσυρθεί – καταργηθεί το αντιεκπαιδευτικό νσχ.
  • Να  καταργηθεί η τροπολογία Κεραμέως. 
  • Να παρθούν επιπλέον μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.
  • Αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ, των μετεγγραφών φοιτητών κι όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. 
  • Καμία κατηγοριοποίηση-απόλυση εκπαιδευτικού με κατοχύρωση της σταθερής δουλειάς. Διορισμοί τώρα με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. 
  • Καμία μείωση των μισθών στο Δημόσιο. 
  • Οι Συνδικαλιστικές και Πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες. 
  • Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο σχολείο για όλους, με παιδαγωγική ελευθερία- δημοκρατία. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα