Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:12

Παρά τα αρχικά καταστροφικά σενάρια-Αισιοδοξία για καλύτερη εικόνα στον τουρισμό

640 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2020, 4:53 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Από τα Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ

και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον «ΑΝΤ1» 

και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα»

 

Το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό

Σκοπός μας είναι ένα συνεκτικό σχέδιο. Δεν θα έχει μόνο τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, που πρέπει να ξέρουν οι ταξιδιώτες και οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά θα περιλαμβάνει τη στήριξη για την εργασία, τη φορολογία και τη ρευστότητα που θα παράσχει η Πολιτεία, για να μπορέσουν οι άνθρωποι του χώρου να καταλάβουν ότι τους συμφέρει ν’ ανοίξουν και όχι να παραμείνουν κλειστοί. Θα είναι, λοιπόν, ένα πακέτο συνολικό, το οποίο θα εκτείνεται σε ικανό χρονικό διάστημα, για να έχουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, λιγότερη αβεβαιότητα.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων που θα μπουν κάτω  από την ομπρέλα προστασίας, που θα ανοίξει η Κυβέρνηση. Είναι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα στηριχθούν όχι μόνο στο κομμάτι των εισφορών, αλλά και στο μισθολογικό κόστος. Υπάρχουν οι εποχικά εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας για αρκετούς μήνες και όταν ανοίγει η τουριστική σεζόν, να επαναπροσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν. Και αυτοί θα τύχουν στήριξης από την Πολιτεία. 

Οι επαγγελματίες που σκέφτονται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου έχουν το φόβο ότι εάν προσλάβουν εργαζόμενους, κάνουν την ανακαίνιση που είχαν σχεδιάσει ή οποιοδήποτε άλλο έξοδο συνδέεται με τη λειτουργία της επιχείρησής τους, θα «μπούνε μέσα». Θα δουν όμως ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε  δεν θα συμβεί αυτό. Επομένως, αυτό που κάνουμε, είναι να στηρίξουμε το χώρο αυτό, για ένα ικανό διάστημα, μέχρι να επανέλθει ο τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Όταν έχεις μια οικονομία σαν την ελληνική, που τα άμεσα έσοδά της από τον Τουρισμό, είναι περίπου 19 δισεκατομμύρια ευρώ, καταλαβαίνει κανείς ότι όταν στο πεντάμηνο έχεις έσοδα κάτω από το 1 δισεκατομμύριο, πραγματικά είσαι στο μηδέν. Αισιοδοξούμε τώρα, με τα στοιχεία που φαίνεται να υπάρχουν στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε, ότι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τον τουρισμό. Επομένως, ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία σε σχέση με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όλοι, Κυβέρνηση, εργοδότες, εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού.

 Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, ακόμη και τώρα. Οι συστάσεις που δίνουν οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί tour operators είναι προς την κατεύθυνση να επιλεγούν μέρη με μεγαλύτερη ασφάλεια και μεταξύ αυτών φιγουράρει και η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. Η προβολή της Ακρόπολης  και των αρχαιολογικών χώρων από  όλα τα Μέσα Ενημέρωσης παντού στον κόσμο δείχνει ότι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ελλάδα. Ότι η χώρα μας είναι τουριστικά πολύ σημαντική διεθνώς. Επομένως, όλοι περιμένουν να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων ήταν παγκόσμια είδηση. Αυτό μας διαφημίζει επίσης, εμμέσως και μας βοηθά. Αλλά να μην έχουμε αυταπάτες. Αυτό που θα είναι βασικό, για να έχουμε αναπλήρωση ενός μέρους των εσόδων που θα είχαμε για τον Τουρισμό, θα είναι το συνεκτικό σχέδιο. Αν ενισχύσει την εμπιστοσύνη που έχουμε κερδίσει, τότε ναι θα μας εκπλήξει ευχάριστα ο Τουρισμός. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα