Σάββατο, 20/04/2024 | 18:13

Θα ξαναδούμε σχήματα επιπέδου Burdon, Stranglers, Buena Vista, Bregović στην Πρέβεζα;

681 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2020, 6:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα, φυσικά για φέτος (πολύ φοβάμαι και για τα επόμενα χρόνια)ούτε λόγος για τέτοιου είδους συναυλίες.

Έχουν περάσει κάποια χρόνια από όταν ο Μιλτιάδης Κλάπας ήταν δήμαρχος Πρέβεζας και ο Γιώργος Μήτσιος στο πνευματικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας και έφερναν στην Πρέβεζα για συναυλίες μουσικά σχήματα παγκόσμιας εμβέλειας. Διαφημίζονταν η Πρέβεζα σε όλο τον κόσμο, από αυτά τα ιερά τέρατα της μουσικής, σχήματα που ξεχώριζαν και ξεχωριζουν  στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα!

Eric Burdon, Stranglers, Buena Vista, Goran Bregović στην Πρέβεζα. Απίστευτα μουσικά γεγονότα! Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσαν πολύ και οι nouvelle vague που έφερααν οι φίλοι της Τζάζ στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης πριν 3 -4χρόνια, αν δεν κάνω λάθος. Φεύγεις από τέτοια live και πετάς…

Είναι από τα live που παίρνεις δυνατές ανάσες, που ανεβάζουν τη διάθεση και είμαστε τυχεροί-τυχερές όσοι-όσες τις απολαύσαμε!

Θυμάμαι, ότι ο δήμος Πρέβεζας έδινε σε κάθε μέσο, σε κάθε συναυλία ή κάποιο θεατρικό γεγονός, τη δυνατότητα να είναι χορηγός επικοινωνίας. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τη συναυλία του Burdon, δεν μιλούσα, μόλις ο τότε Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας είπε χορηγός επικοινωνίας θα είναι η εφημερίδα ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, δε σας κρύβω ότι χάρηκα πολύ! Σου λέει Ροκάς ο Πλέουρας άρα…

Και είχαν ακουστεί και οι Cure για την Πρέβεζα και ο Bryan Ferry, οι Simple Minds,  αλλά τέτοια live δεν έγιναν τελικά…

Και κάποια live κάθονταν κολλητά την μία Παρασκευή οι Stranglers την άλλη παρασκευή ο Γιάννης (Αγγελάκας) με τους Επισκέπτες. Έρχονταν κόσμος από όλη την Ήπειρο, με έπαιρναν φίλοι από Γιάννενα και Άρτα, για εισιτήρια.

Το ωραίο σκηνικό με τον Burdon είναι ότι έμενε στη γειτονιά τον φιλοξενούσε ο Σπύρος, ώσπου εμφανίζονται οι Σταύροι με δίσκους των animals (“προφανώς για αυτόγραφα του Eric Burdon) μεσημέρι, τους λέω : Για που το βάλατε παιδιά;  Τότε μου ψιθυρίζει – λες και μας παρακολουθούσαν κατάσκοποι- ο ένας ο Σταύρος στο αυτί λέγοντάς μου:Σπύρο είναι ένας θρύλος της Ροκ στην Πρέβεζα.”

Καλώς είναι κι ο Πετρολούκας και ο Καψάλης και ο Οικονομόπουλος (είχα έναν φίλο βουλευτή στην Πάτρα με το ίδιο επώνυμο) καλά και τα κλαρίνα και η Παπαλάμπραινα και η παράδοση και τα τσάμικα και τα Καλαματιανά. ολα καλά είναι! Τέτοια όμως συναυλιακά γεγονότα όχι μόνο στην Πρέβεζα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο σπανίζουν  αυτή είναι η αλήθεια και βέβαια ξεχωρίζουν!

Υπάρχει περίπτωση στο απώτερο μέλλον να έρθουν στην Πρέβεζα ξανά παγκόσμιας εμβέλειας μουσικά σχήματα; Εντάξει φέτος μπορεί να είναι ο Κορονοϊός, του χρόνου  να σκάσει μύτη ο Κλαρινογαμπρός και δε συμμαζεύεται…

Να είσαι καλά Μιλτιάδη Κλάπα, Γιώργο Μήτσιο και οι υπόλοιποι… Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτά που πετύχατε, δεν ξεχνιούνται…

Ένα post με τους Buena Vista από τον Διονύση Καλλίνικο ήταν αρκετό για να με οδηγήσει στο κειμενάκι αυτό…

 

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα